MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Tuesday, April 18, 2017

MEE TARIK WARISAN ASLI

Assalamualaikum...

SELALU dengar tentang Mee Tarik
Tapi tak pernah berpeluang melihat cara pembuatannya betul-betul
dan menikmati keenakan masakan Mee Tarik yang sebenar.
Memang dah nak rezeki agaknya
Masa jalan-jalan di AEON Kulai berdua beranak dengan Iman
Cadangnya nak makan di Medan Selera yang terletak di tingkat atas
Rupanya kebanyakan gerai tidak beroperasi
kecuali Subway dan gerai minuman.
Sebab perut memang betul tengah lapar
Kami turun ke bawah
makanan segera pun makanan segera lah
asal kenyang

Masa lalu depan KFC
Nampak Kedai Mee Tarik Warisan Asli ni
Dalam ruang kaca ada uncle yang sedang menguli tepung
dan menarik-nariknya
Peliknya rasa, macam mana adunan doh sebesar lengan budak
boleh menjadi helaian mee yang begitu banyak
Selepas diperhati.. barulah faham
Oh.. gitu.. hahaha. 
Patutlah dipanggil mee tarik
Kesian.. dah tua baru tahu.. huhu.

Image may contain: text

Di sini, konsepnya secara layan diri
Dapatkan meja untuk duduk
dan pelayan akan menghantar buku menu berserta borang pesanan.
Borang pesanan yang dah siap diisi
dibawa sendiri ke kaunter untuk dibuat bayaran
Makanan akan dihantar ke meja oleh pelayan
Konsepnya sangat mudah dan berbaloi di kedua-dua pihak.

Image may contain: food

Wet Mee With Mushroom Meat, pilihan Iman

Boleh juga jika nak gantikan mee dengan nasi
Tapi.. dah datang ke kedai mee tarik kan
kenapa pulak nak makan dengan nasi? Hahaha.
Sedap mee ni.. dan banyak
Siapa yang tak kuat makan tu, baiklah kongsi berdua
jangan tamak nanti tak habis, rugi!

Image may contain: food

Pilihan Sk, Fried Lamen With Beef

Mee Tarik Goreng ni ada sejenis aje tak silap.
Meenya kasar sikit dari Mee Basah tadi
dan tersangattttlah sedapnya.
Tekstur mee yang kenyal dan memang tak sama macam mee kuning atau spaghetti
Mula Sk macam kecewa jugak sebab tengok mee Iman banyak daging, kan.
Sekali bila selak mee sendiri, bawah mee tu penuh dengan daging.
Memang best giler la makan.. hahaha.

Image may contain: food

Sebab sedapppppp sangat
Minggu depannya paksa Encik Rizar datang makan di sini, hahaha.
Kali ini Sk order Toothpick Lamb ni
Sebab hari tu rasa nak..
tapi duit tak berapa banyak, kah kah kah.

ER pulak lapar nasi
Jadi dia minta Rice with Fungus & Meat
tapi nak jugak makan mee
kita mintakkan jugaklah semangkuk Mee Sup untuk dia.
Sk tukar selera, minta Wet Mee with Ziran Mutton.
Maaf tak sempat nak bergambar sebab mood sikit lari
bila mana staf MTWA ni salah hantar makanan
Nasib baik lepas tu dia gantikan dengan yang baru.

Hurmmmm.. bila nak ulang ni????

3 comments:

  1. jauh nak pegi..kalau dekat dah terjah..salam pagi kak seri

    ~ Kisahsidairy~

    ReplyDelete
  2. menyelerakan! mee tarik ni ada cawangan di mana lagi yer?

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum seri...wah !! masuk sini tengok gambar tu jer dah rasa lapar...nak cuba jugalah mee tarik ni...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

SAMBAL TEMPOYAK

Assalamualaikum... Nahhhh.. Sambal Tempoyak. Lepas ni tak perlu susah2 lagi nak menumbuk sambal. Sukacita dimaklumkan, tempah...