MUSIM ORANG KAHWIN

Assalamualaikum…

LEPAS-LEPAS raya ni, ramai yang memilih untuk melangsungkan majlis perkahwinan. 
Dulu Sk pun macam gitu jugak tau, bertunang lepas raya dan berkahwin lepas raya jugak. 
Entah ya, rasa macam senang nak buat majlis kalau lepas raya. 
Kiranya sekali dengan rumah terbuka la gitu, hahaha.
Sk masih ingat lagi, masa tu SK jemput beberapa orang bekas pelajar Sk tapi tak bagi kad, kira jemput mulut jer la. Sk bagitau Sk buat rumah terbuka. Terkejut giler dia bila datang rupanya ada majlis kahwin, hehehe.

Sejak akhir-akhir ni jugak, ramai yang memilih membuat majlis perkahwinan di homestay 
dan dewan berbanding dengan di rumah sendiri. 
Mungkin lebih mudah untuk tuan rumah dan juga memudahkan tetamu. 
Sk tak kisah dapat jemputan di mana pun, asalkan ada kelapangan, insyaAllah, Sk sampai.


Majlis perkahwinan rakan sekerja Pak Inche yang diadakan di Homestay Che Ayu, Bandar Uda Utama. Sk sampai betul-betul waktu tengahari. Beriyani daging yang sedap dan lembut, aduh kecur plak time menaip ni, huhu. Maaf, tak ada gambar pengantinnya pulak.


Jemputan majlis perkahwinan anak ex-bos Pak Inche di Brick Café & Homestay, Kampung Maju Jaya. Ni Sk sampai dah jam dua lebih, masa pengantin nak berarak, hehehe.


Ada Nasi Beriyani dan Laksa Johor, dua-dua Sk makan.. hahahaha.
Yang best kat sini ada Kambing Beriyani.


Maisarah dan pasangan. 
Sk kenal family ex-bos ni sejak dorang ni kecik-kecik lagi. 
Masa tu Iman masih baby dan dorang la yang rajin melayan Iman. 


Perkahwinan Cikgu Tuisyen Iman, Teacher Sabrina.
Pertama kali Sk jumpa teacher, sangat sweet orangnya.


Makan bubur kacang hijau pulak yang lemak manis.


Lepas makan bubur kacang, makan ais krim pulak.


huhuhu.

7 comments:

  1. Hehehehe kita baca cite orang kahwin ni terus berdebar rasa...pening head nak urus semua ni huhuhu....moga Allah permudahkan segalanya...

    ReplyDelete
  2. ya Allah sedapnya beriani tu kak.. yang tu rumah pengantin ke apa tu? cantiknya..

    ReplyDelete
  3. Aduh, kecur tengok nasi beriani tu 😋

    ReplyDelete
  4. lebih senang kan buat kat dewan berbanding di rumah.Parking banyak.Dan tak bersesak.Lagi pulak kalau kawasan taman.Memang patut buat kat dewan..Bubur kacang..bestnya

    ReplyDelete
  5. Lama dah x makan nasi kenduri kawin..eh..hujung bulan ni ada orang kawen la..cousin SA kawen..kena pi la ni klau nak makan nasi kenduri

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih