MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
Untuk pertanyaan, hubungi Whatsapp Sahaja : 0127799705 atau telefon/ sms 0127844524. PEMBERITAHUAN : Mulai Disember 2014 semua urusan boleh dibuat melalui satu talian sahaja iaitu 0127844524. Harap maklum.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah bubur burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri chocolate lava Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tmj tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Tuesday, December 25, 2012

TERPERANJAT YANG TERLAMPAU 3

ASSALAMUALAIKUM...

SATU-SATUNYA orang yang saya sentiasa ingat untuk mengucapkan Merry Christmas setiap tahun adalah Mr S. Tiada niat lain selain tanda ingatan yang tersemai bertahun-tahun. Mr S juga tak pernah lupa mengucapkan Selamat Hari Raya setiap kali menjelangnya Syawal sejak 18 tahun lalu, bermakna kami dah kenal sejak 18 tahun lepas. Mr S boleh dianggap sebagai kawan, guru dan bapa kepada saya. Sempena ketibaan Natal tahun ini saya teringat kembali tentang peristiwa ini. Kalau dikenang memang kelakar ada.. sedih pun ada.. malu pun ada... geram??? Lagi laaaaaaaaaaa... hahaha.

Sudah menjadi kebiasaan setiap petang biasanya saya akan membuat persediaan mengajar untuk keesokan harinya. Sebagai pengajar yang masih muda belia tak banyak ilmu yang dapat diserap otak saya ini. Jadi perlulah untuk belajar dan praktis apa yang hendak diajar esok supaya tidak terkial-kial depan pelajar dan termangu-mangu bila ada yang bertanya. Memandangkan kami semua yang mengajar ini banyak menggunakan peralatan makmal jadi biasanya saya cuma akan belajar di dalam makmal di belakang almari. Almari tu kami susun memanjang macam dindinglah, jadi boleh jadi tempat menyorok kat belakang tu untuk makan, solat dan tidur. Bukan tiada surau tapi kami lebih senang buat di situ supaya tak gunakan banyak tenaga turun naik tangga ke surau, hihi.

Jadi petang tu saya pun belajar, tak ingat tajuk apa. Kira memang tengah khusyuklah. Saya tak sedar langsung Mr S ada kat belakang saya. Mr S ni bila tengok saya khusyuk macam tu, datanglah anginnya nak mengusik lalu menyergah saya dari belakang. Saya... haaaa.. siapa yang pernah baca episod 1 dan 2 tentu sedia maklum kan... hihihi.

imej from google
Saya terus menjerit dan melatah. Saya ni bukanlah pelatah tegar. Tapi kalau kena cara terkejutnya memang melatahlah jadi di hujung melatah tu saya terus menangis. Adoilaaaaaaaaa.. teruk betulkan. Saya terus tutup buku dan capai beg tangan. Terus-terus saya tinggalkan Mr S di situ dan jalan laju-laju ke 'bus stop'. Masa tu belum ada kereta lagi, baru kerja. Mr S panggil-panggil, sorry-sorry pun saya dah tak peduli. Kawan saya Mala pun panggil-panggil saya tak kisah. Pstttt... Mr S tu sebenarnya bos kecik saya, tapi saya peduli apa. Padan muka dia.. teruslah dia tak berani nak terperanjatkan saya lagi, hehe. Bukan saya saja, orang lain pun dah jarang disakatnya, kalau tak asyik nak sepak kerusi orang je, gurau kasar namanya tukan, hehehe.

Walaubagaimanapun hubungan kami tetap baik sampai sekarang. Saya pun dah maafkan dia lama dah. Kerja dalam bidang ni walaupun kami sudah berlainan bumbung namun tetap memerlukan untuk bertukar pendapat. Untuk Mr S, Selamat Hari Natal dan semoga bergembira di Tahun Baru 2013.

2 comments:

  1. Yang kelakar bagi kita, tak semestinya kelakar bagi orang lain, kan?

    ReplyDelete
  2. kalau kena kak zu pun...sure menyirap darah naik....jangan sampai sakit jantung dah ler...menyesal tak sudah nanti kan.

    ReplyDelete

komen anda amat dihargai... terima kasih

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?