MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Friday, December 14, 2012

DERITA JIWA YANG BERDOSA

ASSALAMUALAIKUM...
 
kalbuku merintih
jiwaku pedih
melihat dosa yang melimpah ruah
bak air bah
aku terlibat juga
payah mengelaknya
keampunan-Mu Tuhan ku harapkan
maghfirah-Mu
itulah rahmat-Mu
pada hamba-hamba-Mu seperti aku
...
dosaku
buat aku derita di jiwa
yang tidak kunjung hilang
moga-moga itulah penghapusan dosaku
dicintai lebih dari tasbih aulia
jiwaku kadang-kadang rasa terbakar
oleh dosa yang selalu mendatang
hilang bahagiaku
moga-moga itulah hukuman
yang didahulukan
agar terlepas di masa depan
yang sangat membimbangkan
di sana...
 
Gambar Hiasan : Kredit untuk Kak Yusnizah Mohd Bachalan

* Coretan di atas ini bukan nukilan saya tapi saya petik dari sekeping kad yang diterima dari seseorang
yang rasa macam kena sebijk-sebijik di muka sendiri dan pernah di'post'kan dalam status fb saya
 

11 comments:

  1. Replies
    1. KA, saya tumpang yer. Tak boleh nak click post comment tu. Kak Sari..samalah. Blog kita nie boikot kita kot kan. Anyway, suka sangat this entry. Terasa ke jiwa.

      Delete
  2. adindaaaa... wah sajak ni kalu dibaca betui2 jatuh air mata nie
    masa kak ilah sekolah dulu mmg gila menyajak...habis sebuah buku seminggu... buku tu p mana tak tau laaa hehehe jadi baja

    ReplyDelete
  3. biarlah diri sendiri merana kerana kebenaran yang kita ucapkan, kan?

    ReplyDelete
  4. susahnya nak berkta benar..kalau melibatkan kaum keluarga sendiri dan saudara mara

    ReplyDelete
  5. salam,

    mmg pahit mengenangkan dosa2 yg tlh dilakukan, huhuhu...

    ReplyDelete
  6. Menusuk kalbu yg siapa juga yg membaca.
    Kita memang kerdil dari buruan kelalaian
    Tapi lebih baik sedar dari terus terlalai.

    ReplyDelete
  7. manusia x lepas dr dosa..selagi bernama manusia..meruntun jiwa baca.

    ReplyDelete
  8. sgt2 mendalam...

    lya pasti setiap org pon melalui situasi ni.. tmasuk lya sndiri

    ReplyDelete
  9. Nurul suka sgt.. Tq for share kak.. :)

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

FESKO KPYPJ 2017

Assalamualaikum... Sk ingin mengajak anda yang tinggal berhampiran Kulai atau sekitarnya untuk sama-sama memeriahkan Festival Konvokesy...