MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Monday, August 11, 2014

MELETOP STEAMBOAT & GRILL LAGI... RAMADHAN 20... RAMADHAN LEBIH 20 TAHUN LALU...

ASSALAMUALAIKUM...

HANYA seminggu selepas berbuka di SINI Sk buat ulang siaran atas permintaan Kak Long Sk yang datang dari Melaka Bandaraya Bersejarah. Tak cukup korum jugak sebenarnya sebab tak ada Cik Wa dan family Kak Long. Tapi cukuplah syarat dapat berbuka puasa bersama keluarga di Johor tahun ni, kan Kak Long.... hehehehe. Kak Long yang kami panggil Along jodohnya dengan orang Melaka. Walaupun jarak antara Melaka dan Johor cuma dua jam perjalanan namun kekangan masa dan jadual kerja yang padat membuatkan Along jarang balik ke Johor. Sebab tulah jarang nampak wajah Along dalam gambar-gambar di blog atau fb Sk.

Alhamdulillah, dapat jugaklah berikan kuih tart nenas air tangan Sk pada Along raya tahun ni. Patutlah masa menerap tart ini, SK asyik teringatkan Along, rupa-rupanya memang rezeki Alonglah. Sebenarnya, airmata Sk berlinangan semasa menerap tart ni tau. Kalau nak tahu, Sk gunakan penerap yang sama yang Along gunakan masa kita adik-beradik buat tart nenas dulu-dulu. Masa tu, ibu baru jer beli penerap tart plastik sebelum tu ibu gunakan penerap tart kayu dan tembaga. Jadi semangatlah masing-masing, kan. Ibu tukang adun, Along tukang terap, Sk letak inti dan Angah tukang bakar. Bila ibu tengok Sk suka buat-buat kuih ni, ibu beri Sk semua acuan dan alatan untuk membuat kuih-muih pada Sk. Tu yang syahdunya perasaan masa buat tart nenas ni. Nasib baiklah tak masin, masin tak Along??? :p


Satu lagi peristiwa Ramadhan bersama Along yang tak boleh Sk lupakan adalah bila Along membeli kfc untuk juadah berbuka puasa. Masa tu Sk masih di sekolah menengah dan Along dah bekerja. Zaman tu, kfc bukan bersepah macam sekarang ni. Kami pun tak berkereta, ke sana ke mari menaiki pengangkutan awam. Satu-satunya kfc yang ada adalah di Plaza Kotaraya. Jadi, terlanjur ada di bandar kami pun belilah kfc dan masa tu tak silap baru pukul 2 atau 3 petang. Punyalah malu bawa kfc naik bas sampai. Kan kuat bau kfc tu... huhuhu. Malu takut di'cop' tak puasa. Haiii.. setiap kali puasa mesti teringat tau... hihihi. Along, ingat lagi tak???

3 comments:

  1. Along mesti terharu kalau baca N3 ini..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...meriahnyaaa...memang best gader2 bersama kluarga ni kan...kita pun kat msia time mak dtg tu msti aktvti mkn2 atau pantai ni...klu kat area subang jaya...flaming steamboat sbleh sunway pyramid tu...ok jgk harganya dan lauk2nya bnyk...ada jgk menu nasi goreng, eskrim..mcm2 jgk la...

    ReplyDelete
  3. Meletop steambot tu saya nampak ada dekat2 area ke Kangkar Pulai, Skudai...balik raya Skudai hari tu saya nampak...cawangan baru kot

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

FESKO KPYPJ 2017

Assalamualaikum... Sk ingin mengajak anda yang tinggal berhampiran Kulai atau sekitarnya untuk sama-sama memeriahkan Festival Konvokesy...