MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Thursday, November 25, 2010

MIXER BARU




ASSALAMUALAIKUM wbt

Grukgrukgrukgrukgrukgruk.... berdebar-debar jer hati dengar bunyi hand mixer saya ni. Masuk ni dah berapa kali dia buat hal. Tak mahu berpusing di stand. Mengeluarkan bunyi yang menjengkelkan dan macam-macam lagilah. Adoiiii... sedihlah. Ini sebenarnya hadiah sempena hari perkahwinan saya 10 tahun lepas tau, tapi baru pakai, adalah dalam setahun... hihihihi. Selama ni dok terperap dalam almari.. kui.. kui. Jadi tak boleh nak salahkan sesiapa, nak minta warranty pun tentu-tentu tak dapatkan. Hari tu masa buat ciskek, tiba-tiba saya terpandang macam ada percikan api dari celah-celah lubang tu. Kusssssssss.. semangat! Berderau darah oiii. Lepas tu saya cakap macam ni, Cik Mixer.. Cik Mixer, putih telur tu, aku lum putar lagi. Tulunnnnnnnnnnlah jangan buat hal sekarang. Lalu saya pun menggagahkan diri dan buat-buat tak takut gitu. Mana tahukan, esok keluar frontpage Metro... terkena renjatan elektrik masa buat kek, fuhhh.. simpang malaikat 44.

Dan Alhamdulillah, ciskek berjaya diputar dengan selamat. Dan hari kelmarin dan kelmarin, minggu lepaslah masa buat cistat.. (tak habis-habis dengan cis), pemutar berpusing 460 darjah. Cemana tu, terpeleot terus. Huhu... sah-sah memang dah takleh guna... kes nanya jer karang. Nasib baik dah siap putar krim cuma tak berapa nak gebu.

Semalamkan... jolok-joloklah dengan encik suami. Nasib baik boleh dapat yang baru. Yang ala-ala macam Cik Mat Gebu punya tu. Cik Mat kata, lepas beli mixer tu, seminggu dia tidur peluk kotak mixer tu. Itu, Cik Mat.. peluk kotak. Kalau saya, peluk mixer tu sekali... hehehe.

Lagilah kalau dapat yang macam ni......

Amin......

6 comments:

  1. mesti tk lena tidur kalau tak dapat mixer baru kan..kan

    ReplyDelete
  2. Salam lama x singgah umah akak... sihat? mmmm seronoknyer nak dapat mixer baru... tapi saspen gak baca n3.. siap ader percikan api.. syukur tak ader ape2... x sabar tunggu mixer baru he he eh

    ReplyDelete
  3. hahahah..tidor pelok mixer ek....parah betul....

    tapi berbaloi tau kalo dpt mixer besar tu....nak nak yg bunyiknye ala2 manja...cam tk nk bunyik ajer...hehehe...ada jenis yg bunyi cam helikopter...begegarrRRRR...tk besh....hehehhe

    ReplyDelete
  4. Wahh besnyaa mixer baruu...kalau nak beli mixer yg besar tu kan, mat syorkan sangat Kitchen Aid..memang bess...bukan nak kata apa, sebab mat sendiri dah pakai masuk tahun ke - 11...berbaloiii!!...

    ReplyDelete
  5. Rynas, tidur tak lena, makan tak kenyang.. gian nak membaking.. hik2

    Halamanku, memang suspens, takut kena karen.. hehe

    MR, kalau dapat yg bunyi ala2 manja tu, taklah segan nak membaking malam2 butakan.. huk2

    Mat Gebu, dush! Kalau dapat Kitchen Aid tu, memang duduk kat dapur jerlah alamatnya.. hihi

    ReplyDelete
  6. aku pakai mec pun hampir 10 th ko..skrg dh arwah & tuko yg industri tapi rupa tak kacak macam Kitchen Aid

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

FESKO KPYPJ 2017

Assalamualaikum... Sk ingin mengajak anda yang tinggal berhampiran Kulai atau sekitarnya untuk sama-sama memeriahkan Festival Konvokesy...