MAKAN-MAKAN DI HARIJADI

Seri Kandi Tanah Jauhar
5
ASSALAMUALAIKUM...
 
 
TAK susah nak melayani selera makan inche yang menyambut hari jadi ke 44 ini.
Bawa sahaja beliau ke restoran kegemarannya ini.
Tak perlu ada Udang Goreng Mentega yang mencecah puluhan ringgit sepinggan
atau Ketam Lada Hitam yang berharga RM30 seekor. Yang wajib ada ...
 
 
 
Siakap Kukus Lemon
Ikan siakap yang dikukus dan dihidang bersama sos lemon yang pekat likat.
Isi ikan siakap yang putih gebu disuap ke mulut bersama sos yang rasanya masam-manis.
Ini hidangan yang paling digemari ER dan
masakan lemon ini sendiri diilhamkan oleh beliau kepada tukang masak
di restoran kegemarannya ini,
mana lagi kalau bukan restoran Cina Muslim di Gelang Patah,
Restoran Yeo Sekeluarga.
Maknanya kalau nak datang sini
bawalah keluarga anda bersama, gitewww.
 
 
Lemon Chicken
Masam Manis memang kesukaan. 
Ayam bersalut tepung yang digoreng garing
dan dicurahkan dengan sos lemon
sipi-sipi jer
untuk mengekalkan kerangupan ayam.
 
 
 
Baby Sotong Goreng Madu
dan
Baby Kailan Goreng Sos Tiram
Baby sotong digoreng madu bersama potongan timun dan nenas.
Tak sesuai untuk orang yang sakit gigi atau gigi goyang
takut nanti ada yang tertelan gigi sendiri, ekekeke.
Kena order juga
Baby Kailan yang digoreng bersama sos tiram.
Order di mana-mana restoran pun tak boleh lawan masakan baby kailan sos tiram di Yeo Restoran. Oh, ya.. ada rasa minyak bijan sikit.
 
 
Bean Curd Hot Plate..
melocot-locot lidah dibuatnya menyuap tauhu jepun
yang masih panas mendidih ke dalam mulut.
Dimasak bersama cendawan, fish cake, udang dan telur yang dipecahkan berperisa sos tiram.
Dihidang pula di dalam pinggan panas.
Yang ini menu wajib ada dalam senarai.
 
 
Inche hari Jadi yang muka nampak garang dalam hati ada taman..
Selamat hari jadi!!! Semoga panjang umur.. diberi kesihatan yang baik.. dan berjaya di dalam kerjaya serta berbahagia di dunia dan di akhirat jua, Aamiiiinnnn.
 
Jangan lupa minggu depan punya depan hari jadi saya pula ya!!!
:))))))))))))))

Post a Comment

5Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. Happy Birthday ER. Semoga dikurniakan kesihatan yang baik dan kebahagiaan yang tak bernoktah. Amiin.

    ReplyDelete
  2. tun nak kek yg kt atas sekali tuu

    ReplyDelete
  3. Selamat hr jadi ER. Hahaha.....statement melocot2 lidah tu yang tak tahan tu!

    ReplyDelete
  4. encik ER tu sekali pandang siyes benar wajahnya kak... kalo jumpa depan2 nak senyum pun takot... tapi itulah, tak kenal maka tak cinta... happy birthday!

    ReplyDelete
  5. Hepi besday inche..
    masakan baby sotong buat akak terliur..

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!