UDANG GORENG DIRAJA

Seri Kandi Tanah Jauhar
6
ASSALAMUALAIKUM...


HEHEHEHEHEHE.. Ini kira dah habis rajin dah ni.
Goreng udang sahaja untuk raja dalam rumah dan tuan puterinya... kih kih kih.
Berpeluh-peluh jugaklah cucuk udang dengan lidi nak bagi jangan mengerekot masa goreng tu.
 Lepas tu Iman pelik kenapa udang goreng bonda semua tegak jer badan dia.
Memanglah, udang tengah kawat tu...
Barrrrrrrrrrrrrrrrissssssss sedia!!!
 
Sk perap udang tu dengan garam, serbuk kunyit dan serbuk cili.
Goreng udang dalam minyak panas secara terendam.
Jangan lama nanti udang keras.
Bila dah agak garing taburkan daun kari.
Harummmmmmmmmmm satu taman tauuuuuu!!!
 
Syaratnya kalau goreng udang macam ni
kena ada lauk kari semalam.
Tak ada lauk kari semalam kalu
Makan dengan kicap...
Pun sodapppppp!!
 
 
 
Tags

Post a Comment

6Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. kejammmmmmmm! hahahah
    Oh, baru saya tau tips cucuk dgn lidi tu..
    Nak try tanya wife saya dia tau tak tips tu..keh keh kjeh

    ReplyDelete
  2. Akakkkkkkk......saya jeles sebab akak selalu dapat masak utk family. Sob..sob..sob...saya dah lamaaa sangat tak masak utk family.

    Psst: Cilok resepi yer....hehehehehehe

    ReplyDelete
  3. tengok udang tu berbaris dengan penuh kasih sayang..hehe

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum....comel aje posing berbaris udgg2 tu...kelas gitu...rmah kita pun klu mask kering mcm tu laku la...

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!