MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Tuesday, May 31, 2016

NASI LEMAK SAMBAL KERANG DENGAN TELUR LENGGANG

Assalamualaikum...

MESTI ramai yang hairan kenapa akhir-akhir ini Sk terlalu kerap update post di blog Alam Sari kan. Errr.. ada ke yang hairan, entah-entah tak ada yang perasan pun.. perasan betul Mak Inche ni.. hahahaha.

Sebenarnya Sk geram.. geram.. geram. Setiap kali Sk update blog, link bagi new post Sk tidak muncul di link blog pada side bar. Tak tahu apa masalahnya. Sebenarnya benda ini telah berlaku beberapa kali pada blog Sk dan nanti dia akan pulih sendiri. Tapi rupa-rupanya barulah Sk tahu, bukan Sk seorang yang mengalaminya selepas masalah ini diluahkan oleh Kakcik Seroja... urmmm.. kenapa ni Pakcik Blogger.com????

Jadi, new post Sk cuma akan muncul di side bar selepas dua atau tiga jam. Itu kalau Sk update dua tiga kali sehari. Tapi kalau Sk update sehari sekali, ia cuma akan muncul keesokan harinya. Mungkin ia muncul lebih awal tapi waktu tu semua orang sedang enak dibuai mimpi.. huhu.

Oh ya.. masih relevan lagikah Sk berblog? Masih adakah yang sudi hendak baca cerita-cerita Sk? Masih adakah yang sayang?? Awwww.. tak apalah kalau tak ada yang sayang.. atau tak ada yang sudi. Sk menulis bukan kerana nama. Sk menulis untuk kepuasan dalam masa yang sama ia seperti diari maya dalam hidup Sk. Apa aktiviti penting bagi Sk akan dicatatkan di sini.

Errr... kenapa tak menulis di dalam buku jer?

Sebab menulis di blog senang untuk Sk retrace. Contohnya baru-baru ni, Sk berborak dengan Iman tentang pengalaman kami bersahur di hotel. Pada mulanya Sk dan Iman agak sukar juga nak imbas kembali tapi bila Sk google.. ooooohhh.. baru ingat bila dan di mana..

Ada yang kata, kenapa tak di'private'kan saja?

Sebab di sinilah segalanya bermula. Sk banyak terhutang budi dengan blog ini yang merupakan salah satu punca rezeki Sk. Di sini juga Sk catatkan nama-nama pelanggan yang pernah berurusan membeli mesin tart dari Sk.


Eh eh eh
Lupa nak cerita pasal nasi lemak.. errr...

Inilah masalah Pak Inche setiap kali balik bercuti
Adalah tu tak puas hati dengan nasi lemak yang dia makan
jadi dia minta Sk masakkan nasi lemak
dengan sambal kerang
Masa ke Penang hari tu..
Hari pertama.. kami makan di gerai Nasi Lemak Mami di Kulim
Dia komplen tak sedap
Hari kedua
Dia makan nasi lemak Four Points
Pun tak sedap katanya
Yang pelik.. esoknya dia makan lagi nasi lemak tu
Lepas tu makan pulak nasi lemak dan ikan bakar Anjung Batu
Urmmmm.. 
Nak tahu tak apa yang tak kena

Sebab tak ada telur lenggang
Kah kah kah

Masaklah telur gaya manapun
dia nak telur lenggang juga
aduyaiiii

kadang keliru ni bapak Iman ke abang Iman
hehehehe.

hingga jumpa lagi
wassalam


3 comments:

  1. Air tangan SK juga sedap bagi hubby tu..
    Ohhhh itu rupanya telur lenggang..
    lenggang dalam kuali ye SK :)

    ReplyDelete
  2. Sebenarnya nak cari yg bini dia masak baru puas:)

    ReplyDelete
  3. Salam kak...dulu2 ada baca blog akak...tapi laaa nih baru terjah balik
    seronok baca blog akak...penuh warna warni..hehehe...jadi...teruskan berblog yerr

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

FESKO KPYPJ 2017

Assalamualaikum... Sk ingin mengajak anda yang tinggal berhampiran Kulai atau sekitarnya untuk sama-sama memeriahkan Festival Konvokesy...