MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Wednesday, December 26, 2012

BERGESEL BAHU DENGAN SAFEE SALI.. ERKKK!

ASSALAMUALAIKUM...

BIAR gambar yang menceritakan segalanya.

Nampak tak muka Seri Kandi yang malu-malu gitu apabila bergesel bahu dengan penyerang kebangsaan Safee Sali di Stadium Tan Sri Haji Hasan Yunus, Larkin, Johor kelmarin. Errrr.. anda cemburu??? Cemburu tandanya sayang tau... ;p
Pertemuan dengan Safee tu sebenarnya diatur oleh ER sendiri yang tahu betapa Seri Kandi meminati Safee yang kini telah dipinjamkan selama semusim daripada kelab Liga Super Indonesia (ISL), Arema Indonesia. ER tak beritahu pun dengan Seri Kandi yang beliau akan membawa Seri Kandi bertemu dengan Safee dan Seri Kandi pulak baru balik kerja dan entah kenapa hari tu Seri Kandi malas betul nak melawa sampai ada kawan yang tegur sebab nampak Seri Kandi sangat sempoi hari tu. Safee pulak baru lepas mandi selepas latihan bersama pasukan Darul Takzim FC, wanginya sampai Seri Kandi malu sebab Seri Kandi dah berbau masem.. isk.. isk... isk.

Tentu ramai yang tahu kini Safee telah bersama skuad Harimau Selatan jadi Seri Kandi percaya ini bukanlah pertemuan pertama dan terakhir dengan Safee kerana tugas ER yang banyak berkait rapat dengan pasukan yang kini digeruni oleh pasukan lain di Malaysia. Boleh dikatakan sejak Tengku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim (TMJ) memegang status sebagai Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Johor (PBNJ) dan membawa banyak perubahan kepada pasukan, Seri Kandi pun turutlah terkena tempiasnya lebih-lebih lagi sejak TMJ membawa masuk empat pemain skuad kebangsaan ke negeri Johor iaitu Kapten Pasukan Harimau Malaya sendiri Safiq Rahim diikuti pasangan kembar Aidil Zafuan Radzak dan Zaquan Adha Radzak. Skuad Johor bertambah mantap bila turut mengikat bekas pertahanan Terengganu dan Harimau Muda A, Muslim Ahmad. Bila berlaku kontroversi perpindahan
Norshahrul Idlan Talaha atau Mat Yo yang masih punya kontrak setahun dengan Kelantan masa tu rumah Seri Kandi ni dah macam Kelab Bolasepak. Telefon tak henti berdering begitu juga dalam kereta sampai pening kepala Seri Kandi dibuatnya tau. Dan akhirnya kehadiran Safee Sali ibarat hadiah dari TMJ kepada rakyat Johor, syukur Alhamdulillah, terima kasih TMJ.
 
Seri Kandi turut diheret ER ke Istana Bukit Pelangi ketika mengadap TMJ
 baca SINI juga


9 comments:

  1. Semoga harimau itu akan benar2 bertaring nanti... :)

    ReplyDelete
  2. Jelesnya..jelesnya...

    ReplyDelete
  3. saya sayang safee sali so saya memang jeles!!!

    ReplyDelete
  4. Berjuta duit rakyat Johor digunakan utk membayar 4 pemain ini Seri. Harap jgn ada yg kecewa selepas ini..

    ReplyDelete
  5. amboi kak..! gesel2 bahu dia......hehe....

    ReplyDelete
  6. sangat bertuahnya badan yeeee...suka sangat!!!!

    ReplyDelete
  7. Yeayyyy!!! Saya anak jati Johor..Saya tak sabar nak tgk skuad Darul Takzim ni beraksi!

    ReplyDelete
  8. Akakkkkk...saya sangattt jeles okay..!

    ReplyDelete
  9. Moga lepas ni pasukan Johor dapat bermain dengan cemerlang..

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?