POTLUCK RAYA JDT BLOGGER 2018

Assalamualaikum... 

MINGGU-MINGGU AKHIR Syawal,  JDT Blogger sempat merakam kenangan beraya bersama di kediaman milik blogger Sis Lin. Alhamdulillah,  Sis Lin telah bermurah hati untuk mengadakan rumah terbuka khas team JDT Blogger dengan tema Pot Luck dan berbaju raya adalah wajib,  kui kui. 

Minit Mesyuarat Tingkap

JdtBlogger Raya
Jumaat 6/7 (8pm - 11pm)
@SisLin House
Update Menu:
*Tuan Rumah - Sis Lin
- Lontong
- Ungkep Ayam
- Sambal Goreng
Uyul - Buah²han
Dilah - Agar²
Eda - Nona Manis
Kak Seri - Rendang Daging
Sunah - Brownies
Huda - Kek Batik (tak confirm sbb tetibe nak demam. If ok dan tak mc esok malam huda dtg rumah sis. Sorry sis lin)
Mar - Menu bertukar asben br suggest..hehe
Nona - kalau balik kje awal...ada la sy bwk jugak... Takjanjiii gitu
Mia Liana - air kotak + cendol
Hernee - Final.. roti jala + insha Allah ada sumbangan serawa durian
AIN -keropok kalau sempat menggoreng
Juju - sandwich telor. (xlalu nk buat sandwich sardin. #wajibletakremark)
Gituuuuu... 

Disebabkan Sk kebetulan mendapat satu jemputan sama tarikh dan masa,  yang kalau tak pergi alamat kena sumpah sampai bulan sepuluh nanti, jadi terpaksalah depa makan lontong tak berendang.  Walaupun cuba sedaya upaya untuk sampai cepat tapi apakan daya,  jalan sesak di sana sini.  Sebaik Sk sampai,  sesi bergambar pun bermula. 

Image may contain: 13 people, including Adda Uwais, Siti Suziana Mustakim, Helmi Julia, Nor Afdilah Lias, Siti Rohaida Yusof, Hernee Nazir, Norhayati Binti Atan, Julia Ngah and Farahain Zfa, people smiling, people standing

Eh, team JDT Blogger ni memang semua perempuan ke???

Image may contain: people sitting, table and food

Juadah beraneka macam.

Image may contain: 1 person, sitting and food

Blogger Sunah dan Hernee Nazir

Image may contain: dessert and food

Kek SDS yang dibawa Dilah dan Brownies oleh Sunah

Image may contain: 11 people, including Siti Suziana Mustakim, Farahain Zfa, Nor Afdilah Lias, Siti Rohaida Yusof, Khatijah Hassan, Helmi Julia and Julia Ngah, people smiling, people sitting

Kekecohan di rumah Sis Lin

Image may contain: Helmi Julia and Siti Rohaida Yusof, people smiling, closeup

Blogger Juju dan Eda

Image may contain: 5 people, including Julia Ngah and Hernee Nazir, people smiling, people sitting, people eating and food

Blogger Kim pon ada!

Image may contain: 8 people, including Nor Afdilah Lias, Hernee Nazir, Siti Rohaida Yusof, Nona Qiyah En Sani, Farahain Zfa and Julia Ngah, people smiling, people sitting and indoor

Nona yang datang lambat.. kena denda habiskan makanan, hahaha.

Akhir kata, terima kasih semua!
Jumpa lagi di sesi makan yang lain pula ya.
Wassalam.

5 comments:

  1. Meriahkan...
    Rendang Mak Inche sedap, esoknya makan dengan ansi sejuk hehehe

    Makaseh Kak Seri :)

    ReplyDelete
  2. nape la lupa nak tapau rendang nasib hari tu...

    ReplyDelete
  3. hahhahaa..siap ade minit mesyuarat lagii.hahaha...

    ReplyDelete
  4. Rendang mak inche memang terbaikkk..

    ReplyDelete
  5. waaa.. bestyer.. kne cari team ganu blogger nih..

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih