MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Tuesday, January 7, 2014

BLUEBERRY CHEESE TART... ADA YANG RINDU.....

ASSALAMUALAIKUM...


LAMA sungguh SK berehat dari membuat cheese tart banyak-banyak.
Orang.. bila masuk musim cuti sekolah makin ligat bisnes SK pulak terbalik.
Boleh dikatakan hampir setiap tahun begitu.
Lemau bila cuti sekolah rasa macam nak tersandar sepanjang tahun pun ada, hihihi.
Macam pernah SK beritahu sebelum ni, bukanlah tak buat langsung..
buat jugak tapi kuantitinya tak sebanyak macam selalulah.
Selain cheese tart, SK ada juga ambil tempahan kek.. pun tak banyak
mungkin sebab Sk tak promo.
Sengaja malas nak promo sebab malas nak buat, huhu.
Yang paling kelakar tukan.. satu hari tu SK terima satu mesej melalui fb....
 
 

Pelanggan Setia : Salam, kak. Ada buat kek 'LG' tak?

(Dalam hati SK) 'Kek LG??? Kek baru ke ni???' Sambil mengingatkan peti sejuk dan TV jenama LG.. hihi

SK : Kek LG??? Apakah???? Jap... google (dah google.. tak jumpa plak kek LG)

Lepas tu terus keluar mentol atas kepala... rupanya bunyi ayat tu, "Kak, ada buat kek lagi tak?" hahaha.

Lepas tu SK tanya dia, kenapa lagi tu dia tulis huruf besar? Dia kata dia tertekan.. hehe. Dia pun pelik apa yang SK nak google, adoilaaa.


Okey... ni nak cerita, ada yang rindukan cheese tart SK.
Kesian dia, tiga minggu dah tempah tu.
Masa tempah, dia kata, bila-bilalah kak, bila akak buat.
Hah, dah dia kata bila-bila, maka sampai bila-bilalah Sk tak buat.
Teruk betulkan?
Huhu. Kemudian, ada seorang lagi pelanggan setia yang tak pernah jemu
tempah 'tart shell' dengan SK mintak buatkan 'shell'.
Jadi, SK ingat bolehlah buat sekali tempahan kawan tadi.
Huiiii, tak hilang jugak penyakit M tu... malas nak letak krim, adohaiiii!
Ni malam tadi paksa juga diri untuk siapkan tempahan dia.
Alhamdulillah, lama tak buat semangat macam berkobar-kobar pulak
 tetiba malam tadi dengan design bunga yang baru ni.
 
 
Design bunga ni SK tengok ada seorang pelanggan mesin tart Sk dari Sabah yang buat.
Nampak cantik dan kiut aje.
Taklah tegakkkkk aje bunga kitakan.. hihi.
Terima kasih ya Za atau nama fbnya 'Ayustich' kerana berkongsi corak bunga ni ngan akak
semoga tambah melimpah rezeki untuk Za.
Akhir kalam, kepada orang yang rindu cheese tart Sk tu
lepas ni bolehlah makan puas-puas ya.. sambil melepas rindu dendam.. hehehe.
 
 
p/s : Sesiapa yang baru berjinak-jinak nak bisnes cheese tart tu
jangan lupa dapatkan mesin tekan tart secara manual ini dari SK
untuk memudahkan kerja anda.
Whatsapp me yeah 0127799705 atau

2 comments:

  1. Cantik tart yg sari buat tu...dgn adanya mc tart ni cepatlah kerja2 buat shelltart kan?

    ReplyDelete
  2. Cheesenya pun...menggebu keluar dari shell. Aduhaiiii

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

FESKO KPYPJ 2017

Assalamualaikum... Sk ingin mengajak anda yang tinggal berhampiran Kulai atau sekitarnya untuk sama-sama memeriahkan Festival Konvokesy...