Assalamualaikum WBT
KALAU hujung minggu, sekejap aje dah sabtu. Esok dah kerja semula. Kalau di pejabat, nak tunggu pukul 12 bukan main lama, kalau di rumah.. haaa.. sekejap jer dah pukul 2 petang. Malam tadi, kemahen plan anak beranak, pagi ni nak sarapan kat luar, tapi pukul 8.30, memasing tak siap apa pun, dengan Sk pun dua kali lima, hahaha. Hurmm.. masak jer la sarapan sendiri. Sk buat English Breakfast, tapi malas nak ambil gambar 🤣 Sambil sarapan, bincang nak masak Sambal Udang, tengahari. Pak Inche kata, letak petai.
Ok la tu takde petai. Saya tak makan petai.. hehe
ReplyDeleteBetul tu kalau cukup korum br semangat lain mcm... boleh lg pegi beli petai utk top up sambal tu.. hihihi
ReplyDeletebesar2 udangnya..puas makan..
ReplyDeleteDah cukup korum baru selera lebih nak makan ;)
ReplyDeleteWak suka
ReplyDeletesebab wak tak makan petai
Tak nampak hijau takde petai. Hihi
ReplyDeleteSA ni rasa nak sebak jer ni...sambal udang ni fav Dania...acaner la dia nanti jauh dari SA...sape nak kopek kan udang dia...huwaaaaaa
ReplyDeleteSambal..asam pedas & gulai kari SK memang selalu menggoda dengan warna dan nampak pecah minyak elok
ReplyDeleteselalu dgr ayah saya merungut kalau nak makan sedap kena tunggu anak2 semua ada,kalau ayah je kat umah mak tak masak haha
ReplyDeletesuka camni sbb xmakan petai hehe
ReplyDelete