Assalamualaikum WBT
PAGI ini Sk dah buat temu janji untuk servis kereta. Dah serah ke Iman untuk bawa kereta ke pusat servis sebab Sk bekerja. Jadi, pagi-pagi lepas clock in kita bawa Iman pergi sarapan dulu di Warung Wanchu, Larkin yang berhadapan dengan Pondok Santapan Larkin.
Pertama kali Sk ke sini. Tahu tempat ni pun dari Tik Tok, tu pun Sk baru sahaja buat carian. Kalau tak, memang tapau kat Pasar Tani aje la. Iman kata, kalai bawa Yaya aje pergi pasar tani, hehehe.
Sistem pesanan di sini secara layan diri tapi makan dulu kemudian bayar. Macam tu takpe, Sk paling tak suka layan diri, kemudian pergi bayar sambil menatang makanan di tangan. Dengan mana nak ambil duit dalam beg, mana nak pegang pinggan, mana nak pegang cawan.
Ni Iman yang ambilkan makanan, lontong untuk dia dan Sk mintak lempeng kelapa. Tak sangka la pulak sekeping aje diambiknya, dia kata, bonda tak cakap nak dua. Adush.. mana la cukup bonda ni lempeng satu nak oiiii 😄.
Haaaa.. macam ni barulah lempeng kelapa. Bila kita koyak aje nampak isi kelapa berjurai-jurai. Sedap betul lempengnya, gebu, garing dan tidak berminyak. Lempeng datang dengan sambal tumis dan kari ayam. Sk lagi suka makan dengan sambal tumis berbanding kari ayam. Mula ingat nak tambah lagi sekeping tapi rupanya makan satu pun dah cukup, hehehe. Sebenarnya malu nak bangun menambah, hahahaha.
Update : Sebab Iman bawa kereta pergi servis, kita tapau siap-siap makanan tengahari. Nampak lauk sardin terus tak pandang lauk lain, hehehe.
Dana sentiasa suka menu akak, lagila menu sarapan di Johor seronok betul tengok. Semua makanan kegemaran kita
ReplyDeletekat rumah mentua kita selalu buat lepng kelapa la, lempeng pisang la... i is kenot go..hahaha
ReplyDeleteArwah mama, anak2 sedara semua panggil Wanchu.
ReplyDeleteLempeng kelapa dia nampak tebal ya. Isi kelapa dia banyak....
tuh dia sedap betul
ReplyDeleteseronoknya tengok lempeng kelapa dia, gebu kemain. Seronok tu makan tapi satu keping memang tak cukup hahaha
ReplyDeleteCantiknya rupa paras lempeng kelapa. Mesti dimasak dengan penuh kasih sayang. Nampak warnanya pun dah confirm sedap!
ReplyDeleteIsssh makin terliur liat lempeng 😄😄😍. Ini yg saya belum coba2 sampai sekarang
ReplyDeletemasa mengandungkan Ozil setiap hari makan lontong berlaukkan sambal telur sebijik camtu. setiap hari tau..pastu kena letak kacang bebanyak. hangin je akak kantin tu
ReplyDelete