MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Saturday, November 20, 2010

CISTAT GERAM


ASSALAMUALAIKUM wbt

HARI ini pada saat dan ketika ini sepatutnya kami anak beranak sedang bercanda di tepian pantai Desaru tetapi semuanya tak kesampaian apabila tiba-tiba sahaja ada aral melintang. Dush! Hati sangat sakit. Kalau hati sakit nak buat apa? Kalau uols, buat apa? Saya ambil tepung, ambil mentega, saya ramas-ramas dengan geramnya, lepas tu, campakkan gula kastor, saya ramas lagi, makin geram tau. Isk, geram sangat ni.... pecahkan telur baling dalam mangkuk ni. Geram tau... geram... geram.... grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!


Nasib baiklah krimcis yang beli raya hari tu elok lagi. Hampir-hampir nak expiredlah tapi. Kalau tak, mahu saya letak cili padi buat inti.. geram punya pasal. Blueberry tu pun dah lama tinggal dalam peti, warnapun dah tak berapa ceria macam hati saya jugalah. Nasib baik lepas makan cistat ni hati jadi ceria balik. Ummmmmmph! Sangat... sangat... sangattttttttttttttlah sedap, lemak manis gitu. Meh amek sorang satu ye, jangan rebut, nanti saya geram balik... hehehe.

5 comments:

  1. hamboi geram ada untung ni..kalau selalu geram bestlah dapat makan...salam kenal yer

    ReplyDelete
  2. sedapnya...
    salam kenal, Lia dah follow.. ^_^

    ReplyDelete
  3. Wah.. saya pon geram lar tengok cis tat tu... cis.. lapornyer..

    ReplyDelete
  4. wah.. bestnyer cistat tu.. geram2 pon menjadik pulak erk.. ekeke.. mana resepinyer... ^_^

    ReplyDelete
  5. hihi... semua geram gak ya..

    Kak Zura, dah ada resepi tu kat entry resepi cistat

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?