MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Iman itik jalan-jalan jeruk Johor kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin minuman mistik muffin myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang ngeteh no label novel nukilan untuk teman ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sayur sejarah semur SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Friday, December 14, 2012

DERITA JIWA YANG BERDOSA

ASSALAMUALAIKUM...
 
kalbuku merintih
jiwaku pedih
melihat dosa yang melimpah ruah
bak air bah
aku terlibat juga
payah mengelaknya
keampunan-Mu Tuhan ku harapkan
maghfirah-Mu
itulah rahmat-Mu
pada hamba-hamba-Mu seperti aku
...
dosaku
buat aku derita di jiwa
yang tidak kunjung hilang
moga-moga itulah penghapusan dosaku
dicintai lebih dari tasbih aulia
jiwaku kadang-kadang rasa terbakar
oleh dosa yang selalu mendatang
hilang bahagiaku
moga-moga itulah hukuman
yang didahulukan
agar terlepas di masa depan
yang sangat membimbangkan
di sana...
 
Gambar Hiasan : Kredit untuk Kak Yusnizah Mohd Bachalan

* Coretan di atas ini bukan nukilan saya tapi saya petik dari sekeping kad yang diterima dari seseorang
yang rasa macam kena sebijk-sebijik di muka sendiri dan pernah di'post'kan dalam status fb saya
 

11 comments:

  1. Replies
    1. KA, saya tumpang yer. Tak boleh nak click post comment tu. Kak Sari..samalah. Blog kita nie boikot kita kot kan. Anyway, suka sangat this entry. Terasa ke jiwa.

      Delete
  2. adindaaaa... wah sajak ni kalu dibaca betui2 jatuh air mata nie
    masa kak ilah sekolah dulu mmg gila menyajak...habis sebuah buku seminggu... buku tu p mana tak tau laaa hehehe jadi baja

    ReplyDelete
  3. biarlah diri sendiri merana kerana kebenaran yang kita ucapkan, kan?

    ReplyDelete
  4. susahnya nak berkta benar..kalau melibatkan kaum keluarga sendiri dan saudara mara

    ReplyDelete
  5. salam,

    mmg pahit mengenangkan dosa2 yg tlh dilakukan, huhuhu...

    ReplyDelete
  6. Menusuk kalbu yg siapa juga yg membaca.
    Kita memang kerdil dari buruan kelalaian
    Tapi lebih baik sedar dari terus terlalai.

    ReplyDelete
  7. manusia x lepas dr dosa..selagi bernama manusia..meruntun jiwa baca.

    ReplyDelete
  8. sgt2 mendalam...

    lya pasti setiap org pon melalui situasi ni.. tmasuk lya sndiri

    ReplyDelete
  9. Nurul suka sgt.. Tq for share kak.. :)

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?