Assalamualaikum...
LAMA kan tak cerita pasal masak-masak.
Bukannya tak nak cerita tapi tak best nak cerita sebab tak ada gambar, hehhe. Alaaa.. Bukannya masak yang luar biasa pun, masak macam selalu jugaklah, tak kari.. sambal. Tak sambal.. kari.. Tu jerlah pusing-pusing. Yang jadi tak ada gambar tu, pasal lampu kat meja makan tu rosak, tu yang malas nak ambil gambar dalam cahaya yang samar-samar, huwa huwa huwa.
Petang semalam, Encik Rizar kata masak Sambal Tumis Ayam aje untuk makan malam. Nanti dia singgah kedai beli ayam sebab barang mentah memang dah tak ada, lama tak ke pasar. Tup-tup dia sampai rumah jinjit dua plastik. Tak jadi masak ayam la, katanya. Masak siakap stim limau ke, hong kong ke (sambil tunjuk ikan siakap dalam plastik). Satu plastik lagi, baby kailan. Pehhh.. Macam order kat kedai kooo.
Orang kata, rezeki jangan ditolak. Teringat memang banyak stok lemon dalam peti sejuk. Jadi, marilah kita memasak Siakap Stim Lemon yang sumpah sedap walaupun pakai campak baling aje. Sk yang masak, kannn.. Mestilahh terbaikkk.. Kahhhhh!
perghhh tak hagak2 mak incheee, dah macam makan kat restoran ni..tergugat chaba thai food nanti..hahahaha
ReplyDeleteGambar sendu tak apa janji sedap rasanya..
ReplyDeleteLama juga tak memasak ni..nak masak takde orang nak makan huhuhu
adui...makan gitu pun sedap dah...ingatkan tapau siakap tu kat luar..dah macam ala restoran lak
ReplyDeleteAllah..sedapnya...SA suka jer ikan apa pun buat kukus....sekarang memang kena makan kukus2
ReplyDelete