Assalamualaikum...
LAUK belasahan ni namanya sebab dah jemu makan di luar dan dah jemu makan Sambal Sotong, heheheh. Beberapa minggu lepas, Pak Inche bertugas ke Melaka, balik dibawanya cencaluk sebotol padahal di rumah ni ada aje cencaluk. Tapi dia kata, yang dibeli tu versi pedas, sibuk suruh Sk masak ikan atau sotong bakar letak cencaluk. Eh, ingat senang ke nak jadikan ia sedap? Sebab, rasa masin cencaluk ni memang tak boleh bawa bincang.
Sudahnya, Sk gorengkan aje sotong ni dengan cencaluk setengah botol, hahaha. Eh, adalah letak bawang, cili padi, cuka dan gula. Akhir sekali campakkan pokok ketumbar. Resepi campak-campak ni tak nak tulis lah. Korang punya campak tak sedap macam Sk punya campak tau, hahahaha.
Ni dah tengah makan, baru teringat nak ambil gambar, maaflahh.. gambar tak cantik, huhu.
Jangan lupa goreng ikan masin bersama potongan bawang dan cili, baru lagi umphh!!
Jangan darah tinggi naik, sudah lerrr
Kalau SA yang makan sure naik darah tinggi ni..tapi kalau setakat nak merasa maybe ok la kot..
ReplyDeletelapo terus tengok gambo sotong mak inche
ReplyDeleteNampak menyelerakan
ReplyDeleteayam steam cencaluk pun sodap gak...kasi pedas-pedas sikit
ReplyDeletePermisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! |
ReplyDeleteKesempatan Menang Lebih Besar,
|| WA : +855964283802 || LINE : +855964283802