Assalamualaikum WBT
SEKEJAP aje Iman dah habis Cuti Pertengahan Semester. Tak sempat nak bawa jalan-jalan tidur hotel, percutian di rumah sendiri aje 🤣. Dia macam ni, bila Iman cuti babah sibuk, bila babahnya tak sibuk, Iman pulak ada kuliah dan macam-macam program lain. Gituhhh!
SK pilih skala brp sambalnya tu hehe... Pernah sekali kami pilih sambal rasa berapi dah, anak sedara kata biasa je ni Maksu 😅 lagi kuat makan pedas dia...
ReplyDeleteKita pilih 'pedas'. Tak berani minta 'extra pedas' 😆
Deletehari tu nak try makan tapinya full house kedai dia.
ReplyDeleteKerap nampak kedai pak gembus ni... tapi tak pernah cuba!
ReplyDeleteKembus ke gembus? Pernah juga makan tapi bawa balik.
ReplyDeleteSA pun suka Ayam Gepuk Pak Gembus ni..tapi kat KL la..kat Seremban x best..Coffee Bean xde dalam senarai boikot kan...
ReplyDeleteYa ampuuun saya aja belum pernah cobain yg di Jogja kak 🤣🤣.
ReplyDeleteTapi memang yaa saya perhatikan di Malaysia cendrung selalu menyediakan kuah SOP dalam set makanan kayak ayam geprek.
Kalo di Indonesia ga pernah. Ayam geprek ya selalunya kering tanpa kuah. Biasanya orang sini lebih suka sambelnya, jadi ga pengen dicampur kuah.
Jadi penasaran nak coba ayam gepuk nih . Nanti kalo ke Jogja saya nak cari main restaurantnya.