MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Tuesday, November 30, 2010

SUP KAKI LEMBU


ASSALAMUALAIKUM wbt

TERBAIK dari rumah Mak Siti. Rezeki raya Aidil Adha, dapatlah sepasang kaki lembu dari kepala lutut sampai tapak kaki. Jenuhlah jugak dengarnya membakar bulu kaki lembu ni. Dan mungkin nak pitam jugaklah mengerjakannya. Saya yang tukang makan ni pun macam nak pitam juga. Slurpppppppppppp!! Sedap sangat rasanya, berebut-rebut makan dengan en husband kongsi satu mangkuk... hehe.



Kredit gambar untuk Cik Embun, terima kaseh!!!

12 comments:

  1. sedapnya kak tengok sup kaki lembu tu.....

    ReplyDelete
  2. Yus... takutnya akak tgk kaki lembu tu... kalau makan okaylah... nak masak dan mengerjakannya akak tak sanggup...heheheh

    ReplyDelete
  3. Salam sari..
    Aiiiii.. susah tol nak masuk blog ni.. Tenet ni asyik buat hal jer.. selalu x dpt bukak abis web sari ni..
    Sedap ke sari kaki lembu tu??? Naz x prnh makan kaki lembu.. Hubby Naz sukalah rasanya.. Kalau di sini sup gear box lah yg trkenal.
    Sari, mixer sari yg baru tu, sebijik mcm Naz punya. Naz pn brangan2 nk rembat kitchen aid punya mixer jugak tp pepaham leee regenye!!! Makaiiiiihhh!!Pengsan den semalaman dibuatnya.. Tengh ngompol2 duit ni nk beli... Tak taula bila tercapai hasrat..

    Okeylah membebel panjang pulak. Mentang2 dah dapat bukak blog sari ari ni hehehe..
    p/s: Kelakau la baca entry cistat geram tu..Geram lagi ker skrg???

    ReplyDelete
  4. salam sari
    kaki lembu bila dibuat sup memang sedap kan.hubby cukup suka ha tapi lepas tu mullah pening.dia suka hirup yang kat dalam kaki tu.
    tengok pictire sup ni rasa lapar pula

    ReplyDelete
  5. Salam kak Sari,
    Sup kaki lembu ni mmg best tp nk buat tu pyh skt. Nk kna bkr dn kikis kulit pada tapak kaki (bhgn yg paling best). Bila siap mmg bebaloi dgn susah pyh nk mbuatnya.

    ReplyDelete
  6. adoi kak, ngeri tgk kaki lembu tu...kalau rin dapat kaki lembut tu, rin hantar umah kak yusje...

    ReplyDelete
  7. kak sari--
    ayu nie pitam kalau makan kaki lemnu tu..
    maklumlah..isi daging pun tak boleh makan..ini pulak ke arah tu..

    sedihnya kak
    tapi, layan masakkan kaki lembu tu...opss...ayu cubalah satu hari nanti

    ReplyDelete
  8. xpenah makan pun hehehhe tp cam best jek

    ReplyDelete
  9. tgk kaki lembu mmg tak selera langsung tapi bila buat sup pergghhh marvelles...

    ReplyDelete
  10. Mas, mmg nyummy.. slurp3..

    Kak Anie, kalau sy pun tak snggup kerjakan.. hehe, makan sukaaaa... kih2

    Naz, susah ke nak buka? Dah buat yg paling ringan ni spaya mudah dibuka. Naz kena try sup kaki ke urat ke, aish.. mmg mabeles tau!
    Psl kitchen aid tu, kompol jgn tak kompol.. hehe
    Skrg dah tak geram lagi.. skali skala datang balik angin geram.. kui2

    ReplyDelete
  11. Ummu, dalam kali tu kalu hirup lagi power, kalau pening kena jaga2, takut ada darah tinggi, kena check doc tu..

    Adry@Daun, tulah, sy tau mkn jer, tak pnah pun nengok cemana ssh payah nak ngikis n bakar kaki tu.. tau2 dah siap masak.. hehe

    Erienz, best2, htr tau kaki lembu kat umah akak.. suka.. suka..

    ReplyDelete
  12. Ayu, kalau tak bleh makan, Ayu kena cuba masak, mana tau bleh jadi menu top 5 utk Citarasa Rinduan, mesti ramai terjah restoran Ayu..

    Lelalelord, tak pnah mkn ke? Kena cuba try test tu.. dap tau...

    Rynas, jgn kata kaki lembu, kaki ayam pun lom tentu selera tengok masa lum masak.. kih3

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

26 SYAWAL

Assalamualaikum... ALHAMDULILLAH.. dah hari ke 26 kita meraikan Syawal. Ramai yang mengambil kesempatan mengadakan rumah terbuka da...