MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri chocolate lava coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Tuesday, November 30, 2010

SUP KAKI LEMBU


ASSALAMUALAIKUM wbt

TERBAIK dari rumah Mak Siti. Rezeki raya Aidil Adha, dapatlah sepasang kaki lembu dari kepala lutut sampai tapak kaki. Jenuhlah jugak dengarnya membakar bulu kaki lembu ni. Dan mungkin nak pitam jugaklah mengerjakannya. Saya yang tukang makan ni pun macam nak pitam juga. Slurpppppppppppp!! Sedap sangat rasanya, berebut-rebut makan dengan en husband kongsi satu mangkuk... hehe.



Kredit gambar untuk Cik Embun, terima kaseh!!!

12 comments:

  1. sedapnya kak tengok sup kaki lembu tu.....

    ReplyDelete
  2. Yus... takutnya akak tgk kaki lembu tu... kalau makan okaylah... nak masak dan mengerjakannya akak tak sanggup...heheheh

    ReplyDelete
  3. Salam sari..
    Aiiiii.. susah tol nak masuk blog ni.. Tenet ni asyik buat hal jer.. selalu x dpt bukak abis web sari ni..
    Sedap ke sari kaki lembu tu??? Naz x prnh makan kaki lembu.. Hubby Naz sukalah rasanya.. Kalau di sini sup gear box lah yg trkenal.
    Sari, mixer sari yg baru tu, sebijik mcm Naz punya. Naz pn brangan2 nk rembat kitchen aid punya mixer jugak tp pepaham leee regenye!!! Makaiiiiihhh!!Pengsan den semalaman dibuatnya.. Tengh ngompol2 duit ni nk beli... Tak taula bila tercapai hasrat..

    Okeylah membebel panjang pulak. Mentang2 dah dapat bukak blog sari ari ni hehehe..
    p/s: Kelakau la baca entry cistat geram tu..Geram lagi ker skrg???

    ReplyDelete
  4. salam sari
    kaki lembu bila dibuat sup memang sedap kan.hubby cukup suka ha tapi lepas tu mullah pening.dia suka hirup yang kat dalam kaki tu.
    tengok pictire sup ni rasa lapar pula

    ReplyDelete
  5. Salam kak Sari,
    Sup kaki lembu ni mmg best tp nk buat tu pyh skt. Nk kna bkr dn kikis kulit pada tapak kaki (bhgn yg paling best). Bila siap mmg bebaloi dgn susah pyh nk mbuatnya.

    ReplyDelete
  6. adoi kak, ngeri tgk kaki lembu tu...kalau rin dapat kaki lembut tu, rin hantar umah kak yusje...

    ReplyDelete
  7. kak sari--
    ayu nie pitam kalau makan kaki lemnu tu..
    maklumlah..isi daging pun tak boleh makan..ini pulak ke arah tu..

    sedihnya kak
    tapi, layan masakkan kaki lembu tu...opss...ayu cubalah satu hari nanti

    ReplyDelete
  8. xpenah makan pun hehehhe tp cam best jek

    ReplyDelete
  9. tgk kaki lembu mmg tak selera langsung tapi bila buat sup pergghhh marvelles...

    ReplyDelete
  10. Mas, mmg nyummy.. slurp3..

    Kak Anie, kalau sy pun tak snggup kerjakan.. hehe, makan sukaaaa... kih2

    Naz, susah ke nak buka? Dah buat yg paling ringan ni spaya mudah dibuka. Naz kena try sup kaki ke urat ke, aish.. mmg mabeles tau!
    Psl kitchen aid tu, kompol jgn tak kompol.. hehe
    Skrg dah tak geram lagi.. skali skala datang balik angin geram.. kui2

    ReplyDelete
  11. Ummu, dalam kali tu kalu hirup lagi power, kalau pening kena jaga2, takut ada darah tinggi, kena check doc tu..

    Adry@Daun, tulah, sy tau mkn jer, tak pnah pun nengok cemana ssh payah nak ngikis n bakar kaki tu.. tau2 dah siap masak.. hehe

    Erienz, best2, htr tau kaki lembu kat umah akak.. suka.. suka..

    ReplyDelete
  12. Ayu, kalau tak bleh makan, Ayu kena cuba masak, mana tau bleh jadi menu top 5 utk Citarasa Rinduan, mesti ramai terjah restoran Ayu..

    Lelalelord, tak pnah mkn ke? Kena cuba try test tu.. dap tau...

    Rynas, jgn kata kaki lembu, kaki ayam pun lom tentu selera tengok masa lum masak.. kih3

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?