BURUK SANGAT KE YAYA NI???

Assalamualaikum...
 
 
Nama Sebenar : Nur Iman Fatiha
Nama Panggilan : Iman, Yaya
 
"Bonda, buruk sangat ke Yaya ni?" Tanya Iman pada Sk petang semalam.
 
Ceritanya hari itu sepupunya memberitahu Iman,
kos untuk sedut lemak cuma RM5000.00 sahaja.
Errrr... macam nak berkias. supaya Iman pergi sedut lemak.. hahaha.
 
Dan petang semalam,
sedang Iman menyedut minuman Cool Blog
Tetiba kawan sekelasnya bertanya,
"Iman, kau tak terfikir ke untuk gunakan duit-duit yang kau beli makanan tu..
untuk kecantikan???"
Kwang.. kwang... kwang.
 
Jawab Iman, "Taklah.. aku suka macam ni."
 
Korang rasa???? 

4 comments:

  1. Aduhai.. Klu sy pun sentap bila org komen cmtu. Huhu

    Tkpe lh Iman. Yg pnting jaga iman ye

    ReplyDelete
  2. Aduhai.. Klu sy pun sentap bila org komen cmtu. Huhu

    Tkpe lh Iman. Yg pnting jaga iman ye

    ReplyDelete
  3. amboi soalan memang macam ajak gaduh. cakap jer yaya cantik macam bidadari syurga tapi sebab tak de manusia pernah tengok bidadari syurga sebab tu depa tak tau yaya ni cantik sebenarnya.. Kita boleh bagi sokongan untuk dia kuruskan badan tapi kena dengan ayat2 yang memberi peransang bukan minta penerajang.

    ReplyDelete
  4. Beauty lies on the eyes of the beholder. Yaya kena faham konsep setiap manusia ialah unik. Cantik dgn cara mereka sendiri. Pada saya, cantik budi bahasa, cantik sikapnya, otomatik semua cantik. Kalau ada yg kata artis cantik, tp sikapnya Na'uzubillah...otomatik dia jadi huduh.

    Iman, aunty dulu selalu rasa mcm tu. Tp end up, kita yg layak judge diri sendiri. Kita value diri kita dan kita bersyukur dgn ikhlas. So now kalau orang kutuk, aunty rasa: Ada Aku Kisah?

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih