MUD VOLCANO TABIN WILDLIFE LAHAD DATU

Assalamualaikum...




Kredit gambar  : Sis Lin

Kisah pagi tadi,  peserta Media FAM Trip Tawau - Lahad Datu - Sandakan telah dibawa ke Mud Volcano yang terletak di Tabin Wildlife Lahad Datu. Lumpur ini dikatakan keluar disebabkan pergerakan bawah tanah dan mungkinkah ini bukti di Borneo juga pernah wujud gunung berapi? ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ˜ฑ
Korang kalau nak ambil lumpur ni jangan sebarang2, kena cari yang baru keluar.  Macammana nak tahu baru keluar?  Cari yang ada buih2 macam sedang mendidih tu sebab ditakuti lumpur yang telah keluar pernah disinggahi benda asing lain atau binatang lepas tu dia kencingkan ๐Ÿ˜ ๐Ÿ˜ ?. Korang pulak bukan main syok sapu kat muka kunun boleh cantik putih berseri ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜….
Mulakan, Mak Inche ingatkan mesti lumpur ni rasa panas atau suam2 gitu rupanya sejuk jer,  jadi tak perlulah takut kulit muka kita melecur pulak ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

#VisitMalaysia2020 #VM2020 #MalaysiaTrulyAsia #CutiCutiMalaysia
#SyiokOSabah #SabahOKbah
#TourismMalaysia #MalaysianHospitality #maswingmates @ Tabin Lodge Wildlife Rainforest Tour


10 comments:

  1. Wahhh.. balik JB mesti bertambah cantik nanti.. haha.. tp serius x panas ye volcano yg baru keluar tu? ingat berbuih2 sebab panas.. haha kot mendidih ke kan...

    ReplyDelete
  2. Best la korang main lumpur kat sana...

    ReplyDelete
  3. wow.... best tu...

    psst... thanks sudi join segmen Mia.

    blog anda tersenarai di https://www.mialiana.com/2019/09/senarai-url-blog-36.html

    ReplyDelete
  4. Kihkihkih kena cari mud yang fresh. Betul-betul ☺️ syioknya terus sapu atas muka ha! ๐Ÿ˜‹

    ReplyDelete
  5. Dah macam training komamdo dah tu :)

    ReplyDelete
  6. hahaha lumpur yang disinggahi kencing sapu kat muka LOL

    im laughing so hard. i dont know why im laughing mungkin sebab lucu membacanya..

    ReplyDelete
  7. Kalau dapat bergelumang dalam lumpur tu lagi best ek

    ReplyDelete
  8. bestnyaaaaaa.. kalau dpt kat budak2 hbis berkubang ha haha

    ReplyDelete
  9. Lepas cuci rasa lembut aje mukanya kannn...

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih