MAKANAN LAUT CITARASA ASLI SANDAKAN DI SANDOKAN SEAFOOD

Seri Kandi Tanah Jauhar
6
Assalamualaikum...



BERTEMU lagi kita dalam episod Jalan-Jalan Cari Makan, heheheh.
Ada orang terapinya makan, ada orang terapinya cukup dengan melihat gambar makanan, bagi Sk pulak, sejak dulu mengambil gambar makanan adalah satu terapi walaupun pernah dikecam sakit mental sebab suka ambil gambar makanan.


Namun, prinsip sebagai blogger makan, siapa yang mampu menafikan. Camera Eat First, sebelum kita makan, bagi kamera kenyang dulu, selepas tu barulah kita santap dengan penuh perasaan, hehehe. Masih lagi dengan episod Media Farm Trip to Tawau - Lahad Datu - Sandakan, kali ini SK akan bawa anda ke Sandokan Seafood yang menghidangkan Makanan Laut Citarasa Asli Sandakan.


Restoran Sandokan ni mendapat namanya dari sebuah novel bersiri Emilio Salgari yang merupakan novelis Itali. Novel tersebut mengisahkan perjuangan Sandokan dan sahabat-sahabatnya melawan penjajahan Inggeris dan Belanda justeru nama Sandokan diabadikan di restoran ini.






Isi Ikan di masak Masam Manis


Setiap makanan yang dihidangkan mempunyai unsur hidangan laut kecuali Ayam yang dipanggang dan dicicah dengan sos yang istimewa ini.


Mengabadikan kenangan malam terakhir di hadapan Restoran Sandokan.


Sandokan Seafood Restaurant
No 197, Lot 3, Taman Pak Tak, Jalan Airport,
90000 Sandakan, Sabah.


No Tel : 089 667177
011 33858953








Post a Comment

6Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. Bestnya kak bila la nk sampai sini. Tu la blogger kan. Camera eat first 🤣🤣🤣

    ReplyDelete
  2. Walaupun frust sebab takde seafood, tapi nasib baik juga perut kenyang, makanya layankan ajelah menu yang ado hehehehe...

    ReplyDelete
  3. betul tu, kalo orang yang tak faham kerjaya food blogger ni join makan semeja, cepat aje dia tanya, bila nak makan ni? hahahaha

    ReplyDelete
  4. Sebenarnya amik gambar makanan dan publish banyak membantu orang2 yang buntu tak tau nak masak apa kat rumah kan..at least share idea, kalau rajin share resepi kan...

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!