MAKAN DI PELAM TREE CAFE - Alam Sari Di Tanah Jauhar

MAKAN DI PELAM TREE CAFE

 Assalamualaikum...

MATI kutu betul nak cari tempat makan malam pada malam cuti sempena hari hol negeri Johor. Disebabkan hari itu merupakan hari cuti, jadi Sk dah cakap awal-awal Sk tak akan memasak pada hari tersebut. Siapa yang nak beli makan tu, kena ikutlah pada nasib  masing-masing, hahaha. Jadi, pagi tu, Sk keluar beli sarapan nasi lemak dan kuih-muih beraneka macam makanlah jangan hanya dipandang. Tengahari pulak, Pak Inche ajak pergi beli nasi bungkus kat Taman U, tapi tersinggahlah dekat Econsave Teratai yang baru dibuka. Dekat Taman Teratai ni ada satu restoran nasi campur, jadi balik dari Econsave terus tapau nasi campur. Untuk siang dah selesai, malam pulak nak cari tempat yang simple jer, tu yang saja nak tengok apa yang ada di Pelam Tree Cafe yang sedang viral di JB sekarang.

 
Bertepatan dengan namanya, Pelam Tree, sebatang pokok pelam menembusi atap restoran terbuka ini. Tentu-tentulah pokok yang tumbuh dulu, kan.. sebab restoran ni baru dibuka dalam bulan lepas. Berlantaikan batu kerikil dan menyediakan kerusi meja batu warna putih, latarnya seolah-olah anda berada di kawasan perkuburan tambahan lagi wujudnya sebuah rumah agam lama bersebelahan tempat makan ini. Nasib baiklah orang ramai malam tu, kalau tidak, mahu meremang jugak bulu romaku.

 
Kebetulan, malam itu ada kenduri doa selamat sempena sebulan Pelam Tree Cafe dibuka. Jadi, kehadiran ramai yang berjubah dan berkopiah putih menambahkan lagi unsur mistik di halaman restoran Pelam Cafe. Itu cuma perasaan Sk sajalah ya, inilah akibat banyak sangat tengok dan baca cerita seram, hahaha.


Seram tak seram la.. nama minuman berwarna merah tu ialah Blood Soda. Masa baca menu,Sk tanya staf dia, Blood Soda tu sirap ke? Dia kata bukan, itu 'Blod'. Sk sebut 'blad' dia kata, bukan 'blad' tapi 'blod'. Hurmm.. apa-apalah.. dah kedai dia, kita bagi dia menang lah.. Bila dah sampai, Sk sedut, memang siraplah, haha.. cuma tambah soda dan biji selasih, sabar ajelah. Yang sebelah tu, Boboi Soda, campuran herbs dan soda serta asam boi.


Iman nak makan sesuatu yang fusion seperti Salted Egg. Kebetulan memang ada Spaghetti Salted Egg. Rencahnya, cendawan dan chicken loaf, sos salted egg tu sedap, spaghetti pun perfect, memang perfecto la menu ni, cuma presentation dia tak mantap, macam bagi makan anak umur 5 tahun, huhu.


BP Steak untuk Pak Inche. Dua keping daging steak yang tebal, dipanggang baik punya, hidangan sampingannya salad dan thousand island yang diperosokkan dalam pasu cenonet tu. Ada kentang goreng bawah daging dan limpahan sos black pepper tu membuatkan kentang yang sepatutnya rangup menjadi lembik. Hidangan ni tak mengecewakan jika kentangnya di letak di sebelah tepi tanpa kena sos tu.


Disebabkan Mee Siam hanya ada di sebelah petang, lalu Sk yang kebuntuan bertanya, apa yang istimewa di PTC dan staf mencadangkan Krabi Burger. Ok, dapat tangkap tak, macam Nasi Goreng Pattaya (Thailand) dibungkus telur dadar, kan.. kira dia guna konsep yang sama la.. cuma yang ni dia buat macam selimut aje, hehe. Burger menggunakan daging ayam sebenar yang digoreng. Ada kentang dalam pasu kecik tu. Makan separuh, separuh lagi bungkus, sebab besar betul daging ayam tu.


Patutnya appetizer sampai dulu, tapi la ni memang makan cafe mana-mana appetizer sampai paling lambat, haha. Ini ialah Nachos Ala Malay. Idea menggunakan kulit popia tu memang sempoi tapi Sk rasa lebih baik jika kulit popia tu dipotong empat atau enam, atau bersegi saiz mulut macam nachos chips tu jugaklah. Oh, ya.. sos daging tu sedap, Iman kata, mesti spaghetti bolog dia pun sedap.


Menu yang membuatkan kami tiga beranak gelak terbahak-bahak.
Kungkang rice, nasi cik kiah, nasi pok min, kak putih, mak pon, mak long semua ada. Cik Lang jer tak ada, Nasi Ayam Terbongkang tu boleh tukar nama Nasi Ayam Cik Lang, kah kah kah.

Lain kali nak datang ngeteh pulak laaa

Pelam Tree Cafe
36, Jalan Abdul Samad, Kampung Bahru, 80100 Johor Bahru, Johor
Telefon 0127001316

Buka setiap hari kecuali Jumaat


8 comments:

  1. eh..Kepelikkan nama-nama menu tu ek..hahah..yang penting kalau rasa sedap bubuh ler nama ape pun..Janji sedap

    ReplyDelete
  2. Untung la hari cuti umum boleh dapat sarapan dan makan kat luar.Kalau kat Penang ni bila cuti umum, peniaga pun sibuk cuti. Memang susah nak jumpa kedai makan yang buka. terpaksa la makan pizza ke , kfc.

    ReplyDelete
  3. cantik tempat ni kan... nmpk comfy jer

    ReplyDelete
  4. KUMPULAN VIDEO BOKEP INDO, JEPANG, BARAT, ASIA, ABG SMP & SMA PECAH PERAWAN KORBAN PACAR MEMEK MULUS MASIH RAPET , DESAHAN KENIKMATAN TERBARU DAN TERUPDATE 2020 FREE DOWNLOAD (.)v(.) 8==D~ Crottt .. Crottt >.<

    BOKEP

    BOKEP VIRAL

    BOKEP INDO

    BOKEP JEPANG

    BOKEP BARAT

    BOKEP ASIA

    MIMPIBASAH.NET

    MIMPI BASAH




































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































    .





































































































    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T





    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I


    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    G
    G
    G
    G
    G
    G
    G
    G
    G




    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H

    H
    H
    H
    H

    H
    H
    H
    H
    H





    MUAAACHHHHH MUAAACHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH


    CROTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT


    MIMPIBASAH.NET

    HIP HIP HIP HURAAAA


    CEMUNGUTTTT EA EA EA

    MIMPIBASAH.NET CROTTT CROTTT CROTTT CROTTTTT











































































































    MIMPIBASAH.NETttttttttttttTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
    TTTTTTT


























































































































    MIMPIBASAH.NET

    ReplyDelete
  5. SUKACROT adalah Situs nonton film bokep terbaru, terlengkap dan terbaik tahun 2020. Gratis Nonton Film Dewasa Tanpa Kuota dan Tanpa Iklan. Kami menyediakan berbagai jenis bokep dengan berbagai macam genre. Banyak sekali situs serupa namun dalam segi kelengkapan Bokep sangat berbeda jauh dengan kami. Kami selalu berusaha dengan sepenuh hati untuk memberikan kepuasan kepada Para Visitor. Kami ada untuk kalian para pecinta Bokep. Silahkan Menikmati Sajian Terbaik Dari Kami

    BOKEP INDO

    BOKEP JEPANG

    BOKEP BARAT

    BOKEP ASIA

    BOKEP KOREA

    BOKEP HENTAI

    BOKEP SEMI

    ReplyDelete
  6. AJOQQ menyediakan 9 permainan yang terdiri dari :
    Poker,Domino99 ,BandarQ,BandarPoker,Capsa,AduQ,Sakong,Bandar66 ( NEW GAME )
    Ayo segera bergabung bersama kami di AJOQQ :)
    Bonus : Rollingan 0.3% dan Referral 20% :)
    WA;+855969190856

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih