SEMALAM DI MUAR - Alam Sari Di Tanah Jauhar

SEMALAM DI MUAR

 Assalamualaikum...

TERUJA sungguh Pak Inche bila Sk memberitahu kami menerima undangan majlis perkahwinan dari Cikgu CTZ di Muo. Sk pernah tulis kisah Sk beli ketupat palas dengan Cikgu CTZ semasa Jalan-jalan Cari Durian Muo. Jadi, sebab dah lama sangat tak dapat jemputan kenduri kahwin, Pak Inche memang nak sangat lah pergi walaupun pada hari yang sama dia bertugas sebelah malam sempena game JDT2 di Stadium Larkin. Malah, Pak Inche mengajak tidur di Muar, apalagi plan dia selain JJCM.


Kami hanya bertolak dari JB, petang, selepas Iman selesai kelas online pada hari Jumaat. Walaupun Johor sedang bercuti panjang kerana cuti hari hol yang jatuh pada hari Khamis diikuti cuti hujung minggu pada Jumaat dan Sabtu, tapi kami tak dapat nak berjalan jauh kerana cuti Iman ikut negeri Perak, hahaha.. tapi bagus jugaklah, dapatlah Sk selesaikan lipat kain baju yang bertimbun-timbun atas sofa tu, kui kui. Jadi, petang tu, kami singgah makan sate di tepi sungai Batu Pahat sebelah Jeng Kuan. Ingatkan nak makan sate usus, tapi usus tak ada, makan sate babat jerlah, tebalkan babat yang dah sedia tebal tu, kahhhh.


Di Muar, kami check-in di PPT Hotel Muar. Tak tahulah apa maksud PPT tu. Yang bestnya hotel ni ada bangunan kontena berasingan juga disediakan kapsul bagi mereka yang mungkin hanya ingin singgah melelapkan mata jer. Kami ambil bilik untuk tiga orang yang memuatkan satu katil king dan satu katil single, bilik besar dan selesa cuma tekanan air tak berapa laju dengan kepala shower yang dah longlai tapi masih boleh dimaafkanla. Tapi yang kelakonya, esok pagi baru perasan rupanya bilik kami mengadap kawasan perkuburan lama, nasib la dah pagi baru tau bila nampak batu nisan berceracakan di depan mata, haha. (Gambar sumber google)


Lepas check-in dan mandi-manda, kami keluar untuk makan malam. Kali ni memang plan nak makan Oyster di Oyster Bay Muo yang pernah kami singgah sebelum ini. Cuma lokasinya dah tak sama lagi. Dua kali kami datang, kedai tutup dan harapan kami kali ini agar kedai tak ditutup apatah lagi ia beroperasi dari tempat baru yang kedudukannya sejauh hampir 10 km dari bandar Muar, dah masuk ke kawasan Tangkak pun. Kedatangan kami disambut dengan hujan lebat dan petir berdentam dentum. Nasib baiklah masa petir tu kami dah masuk dalam kedai. Sekali, bila kami nak buat pesanan oyster, dia kata oyster habis, ko rasa????


Dahlah jauh.. hujan... lepas tu benda yang nak diorder tak ada. Dahlah oyster tu speciality kat kedai tu maknanya bukankah wajib memastikan sentiasa ada stok mencukupi untuk pelanggan. Kami diberitahu, ada satu grup yang order 10 set oyster, hello... 10 set tu baru 50 ekor. Janganlah sembang letak nama Oyster Bay kalau kau cuma mampu letak 50 ekor oyster kat kedai, eiiii... marah betul laa!! Hahhaha.. Lalu kami pesan menu dalam gambar ni, la... Kapal Karam namanya, hahaha. Satu kapal ni RM75, ada ketam saiz M dua ekor, udang XL empat ekor, udang galah gred C kot dua ekor serta kupang dan lala yang sangat banyak. Ia dimasak black pepper di mana masakan black peppernya taklah memijorkan bibir, kiranya tak potonglah mood kita nak meratah-ratah tu.


Kalau nak datang ke sini, anda waze aje Jom Santai Corner, selain makan malam, anda juga boleh menikmati pelbagai masakan salai pada waktu tengahari. Macam-macam salai ada katanya, kalau dah sampai ke Muar, bolehlah cuba makan di sini.


Lepas makan, terus balik hotel, mandi lagi sebab dah main hujan kan. Lepas tu memasing layan phone ajelah, Iman main game, Sk macam biasalah, tido awal tapi macam tak berapa nak lena. Dalam pada tu, dengkur tetap maintain, kahhhh.


Esoknya, Pak Inche dengan Iman tak nak sarapan, hangin pulak Sk, hahaha.. sebab kemahen lagi kata nak makan kopitiam la, nasi lemak daun pisang la, sarapan orang Muo la. Tapi, nak marah-marah sangat pun tak guna. Pukul 12, kami check-out dan terus ke rumah Cikgu CTZ, ramai betul tetamu yang sedang menikmati hidangan, memang waktu puncak, kan. Dah dapat meja kosong, baru kami ambil hidangan.


Ada kumpulan Ghazal juga yang diundang untuk memeriahkan majlis. Cikgu CTZ ni memang orang ado2 kat Muo ni, satu Muo kenal dia tau. Tengok khemah pun cantik-cantiknya lahai, tinggi citarasa cikgu ni. Yang best, setiap tetamu dapat bawa balik sebiji nenas seorang, ranum sungguh nenasnya tapi belum sempat kopek lagi tu.


Anak perempuan sulung Cikgu CTZ, Najwa dan menantunya Fadzil, sama cantik sama padan kedua mempelai, semoga mahligai yang dibina berkekalan hingga ke jannah.


Peluh-peluh mak pengantin. Sk dengan baju kurung feberet, hahaha. Tak tahulah suka sangat pakai baju yang ni setiap kali pergi kenduri. Pergi kerja pun bantai baju ni jugak, hahaha. Padahal dulu, Sk ni jenis tak campur baju kerja dan baju pengantin, la ni agak dah tua, tak kisah dah duaniawi jer sume tu, huwa huwa huwa...


Comelkan Cikgu CTZ. Tu yang ramai beno suka ngorat, hahaha. Hati-hati cikgu ya. Cikgu CTZ ni selain pakar buat ketupat palas, dia memang pakar masak la ya. Kuih muih, kek, roti, semua memang ke terroran dia, hahaha.


Cantik betul bunga manggar sekarang kan. Teringat masa kecik-kecik dulu, bunga manggar kertas. Kita kena gunting sendiri rambu ramba tu, Sk memang terror jugaklah menolong gunting tu walaupun masih kecik lagi. Kiranya sukalah rewang buat bunga manggar ni.


Lepas makan kenduri, sambung pulak mengopi di Cafe 1988. Comel jer kafe ni dengan deko yang minimalis. Macam dalam kedai Muji pun iyo. Di sini Sk pesan Latte la, apa lagi, tu nanti Sk cerita lain ya.


Dari Muar, kami terus ikut jalan lama menuju ke Batu Pahat. Walaupun diracuni dengan pelbagai ajakan untuk singgah makan, namun tak kulayan, hahaha. Sebelum masuk lebuhraya Ayer Hitam, singgah ngeteh dan makan Putu Bambu Juriah dulu. 


Selalu tapau, tapi kali ni makan terus kat situ panas-panas suam tu, memang sedap. Kalau dah sampai rumah, nanti dah kering, dipanaskan lembik, disimpan keras, jadi baiklah makan terus di situ, sebungkus habis, lepas tu beli lagi sebungkus, pun habis, hehehehe.


9 comments:

  1. satu perjalanan yg meriah. kena pi Muo gak nanti...

    ReplyDelete
  2. Bestnya , da lama teringin nak pergi johor

    ReplyDelete
  3. seronoknya! Pengantin pun cantik sangat busananya!

    ReplyDelete
  4. Tahniah buat mempelai
    Selamat menamu selera

    ReplyDelete
  5. selamat pengantin baru kepada mampelai :)

    ReplyDelete
  6. KUMPULAN VIDEO BOKEP INDO, JEPANG, BARAT, ASIA, ABG SMP & SMA PECAH PERAWAN KORBAN PACAR MEMEK MULUS MASIH RAPET , DESAHAN KENIKMATAN TERBARU DAN TERUPDATE 2020 FREE DOWNLOAD (.)v(.) 8==D~ Crottt .. Crottt >.<

    BOKEP

    BOKEP VIRAL

    BOKEP INDO

    BOKEP JEPANG

    BOKEP BARAT

    BOKEP ASIA

    MIMPIBASAH.NET

    MIMPI BASAH




































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































    .





































































































    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T





    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I


    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    G
    G
    G
    G
    G
    G
    G
    G
    G




    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H

    H
    H
    H
    H

    H
    H
    H
    H
    H





    MUAAACHHHHH MUAAACHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH


    CROTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT


    MIMPIBASAH.NET

    HIP HIP HIP HURAAAA


    CEMUNGUTTTT EA EA EA

    MIMPIBASAH.NET CROTTT CROTTT CROTTT CROTTTTT











































































































    MIMPIBASAH.NETttttttttttttTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
    TTTTTTT


























































































































    MIMPIBASAH.NET

    ReplyDelete
  7. SUKACROT adalah Situs nonton film bokep terbaru, terlengkap dan terbaik tahun 2020. Gratis Nonton Film Dewasa Tanpa Kuota dan Tanpa Iklan. Kami menyediakan berbagai jenis bokep dengan berbagai macam genre. Banyak sekali situs serupa namun dalam segi kelengkapan Bokep sangat berbeda jauh dengan kami. Kami selalu berusaha dengan sepenuh hati untuk memberikan kepuasan kepada Para Visitor. Kami ada untuk kalian para pecinta Bokep. Silahkan Menikmati Sajian Terbaik Dari Kami

    BOKEP INDO

    BOKEP JEPANG

    BOKEP BARAT

    BOKEP ASIA

    BOKEP KOREA

    BOKEP HENTAI

    BOKEP SEMI

    ReplyDelete
  8. menangkan uang sebanyak-banyaknya hanya di AJOQQ :D
    AJOQQ menyediakan 9 permainan seru :)
    WA;+855969190856

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih