MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Thursday, November 18, 2010

PIE TEE




ASSALAMUALAIKUM wbt

SALAM AIDILADHA... Sudah dua hari rasanya tidak ber-blogging. Pastinya ramai yang masih kemengahan kesan aktiviti merendang semalamkan. Hari ni saya nak tayang Pie Tee. Gambar je ya.. hehe. Pie Tee ni dibawa oleh kakak ipar (Kak Roz) sempena aktiviti Pot Luck Hari Raya AidilAdha yang diadakan di rumah arwah abang ipar saya yang meninggal raya yang lepas. Kulit dan sos Pie Tee ini ditempah Kak Roz dengan seorang rakannya. Jadi hari ini sibuk menggoogle mencari resepinya dan jumpa di sini. Sekejap lagi nak menggoogle lagi.. hehe. Tapi yang penting mahu dapatkan acuannya dulu, siapa tahu di mana mahu mendapatkannya, diharap sangat sudilah memberitahu saya ya.. terima kasih.

7 comments:

  1. intinya apa kak yus? tak nah jumpa la plak

    ReplyDelete
  2. Izah, intinya terpulang ikut citarasa, tapi biasanya sayur2an mcm inti popia, sedap.. lagilah kalu sosnya tu menjadi n cukup serba serbi, masam, manis, pedas.

    ReplyDelete
  3. Sari yusa... suka makan paitee... tapi tak pandai buat... orang kata kulitnya leceh nak buat... betul ke?

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Yus..aku ada beli acuan ni kat Pasar payang..belum guna lagi..heheheh

    ReplyDelete
  6. Anie, kalau dibayang2kan mgkin caranya mcm nak buat Kuih Ros aka kuih goyang tu, nanti kalau dah jadi, sy akan entry di Alam Sari, ya..

    CtNaemah, uiii.. kat Pasar Payang pun ada yek, aku sbnrnya baru tau kewujudan pie tee mould ni, sblum ni tau mkn kat kedai yg dah siap jer, mahal, lebih baik buat sndiri, puas hati.. hehe
    p/s: brp lama nak simpan mould tu, cptlah sikit buat kulit, hapdet kat blog.. huhu

    ReplyDelete
  7. salam.. cari kat kedai barang buat kek. akak pernah beli dulu di Port dickson kedai yg jual brg/acuan2 kuih.. resepi ada dlm blog kak ilah tu dah 2 kali akak try senang jerr tak susah mana pun...

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

RETREAT DI MERSING - HARI PERTAMA

Assalamualaikum... APABILA diberitahu bahawa Sk akan dihantar mengikuti satu kursus di Mersing terus rasa senak perut  hati jadi li...