MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sayur sejarah selfie semur SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Thursday, November 18, 2010

PIE TEE




ASSALAMUALAIKUM wbt

SALAM AIDILADHA... Sudah dua hari rasanya tidak ber-blogging. Pastinya ramai yang masih kemengahan kesan aktiviti merendang semalamkan. Hari ni saya nak tayang Pie Tee. Gambar je ya.. hehe. Pie Tee ni dibawa oleh kakak ipar (Kak Roz) sempena aktiviti Pot Luck Hari Raya AidilAdha yang diadakan di rumah arwah abang ipar saya yang meninggal raya yang lepas. Kulit dan sos Pie Tee ini ditempah Kak Roz dengan seorang rakannya. Jadi hari ini sibuk menggoogle mencari resepinya dan jumpa di sini. Sekejap lagi nak menggoogle lagi.. hehe. Tapi yang penting mahu dapatkan acuannya dulu, siapa tahu di mana mahu mendapatkannya, diharap sangat sudilah memberitahu saya ya.. terima kasih.

7 comments:

  1. intinya apa kak yus? tak nah jumpa la plak

    ReplyDelete
  2. Izah, intinya terpulang ikut citarasa, tapi biasanya sayur2an mcm inti popia, sedap.. lagilah kalu sosnya tu menjadi n cukup serba serbi, masam, manis, pedas.

    ReplyDelete
  3. Sari yusa... suka makan paitee... tapi tak pandai buat... orang kata kulitnya leceh nak buat... betul ke?

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Yus..aku ada beli acuan ni kat Pasar payang..belum guna lagi..heheheh

    ReplyDelete
  6. Anie, kalau dibayang2kan mgkin caranya mcm nak buat Kuih Ros aka kuih goyang tu, nanti kalau dah jadi, sy akan entry di Alam Sari, ya..

    CtNaemah, uiii.. kat Pasar Payang pun ada yek, aku sbnrnya baru tau kewujudan pie tee mould ni, sblum ni tau mkn kat kedai yg dah siap jer, mahal, lebih baik buat sndiri, puas hati.. hehe
    p/s: brp lama nak simpan mould tu, cptlah sikit buat kulit, hapdet kat blog.. huhu

    ReplyDelete
  7. salam.. cari kat kedai barang buat kek. akak pernah beli dulu di Port dickson kedai yg jual brg/acuan2 kuih.. resepi ada dlm blog kak ilah tu dah 2 kali akak try senang jerr tak susah mana pun...

    ReplyDelete

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?