MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
Untuk pertanyaan, hubungi Whatsapp Sahaja : 0127799705 atau telefon/ sms 0127844524. PEMBERITAHUAN : Mulai Disember 2014 semua urusan boleh dibuat melalui satu talian sahaja iaitu 0127844524. Harap maklum.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah bubur burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri chocolate lava Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tmj tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Saturday, November 13, 2010

PUDING COKLAT BERSOS OREN



ASSALAMUALAIKUM wbt

PETANG ni hujan, patutlah tengahari tadi rasa panas lain macam. Yang ni bukan hidangan petang kami. Ini resepi tertunda untuk makan-makan minggu lepas. Resepi asal puding coklat bersos kastard oleh DJ, yang ini sosnya perisa oren pula. Agak masam, siapa yang suka bolehlah cuba ya.

Bahan-bahan Puding Coklat :
10 g serbuk agar2 (plain)
500 ml susu segar
250 ml susu cair
100 ml air
3/4 cawan gula pasir
2 sb susu pekat2
sb serbuk koko (bancuhkan dengan sedikit air panas)
1 sb tepung kastard + 2 sb air ~ kacau rata
1 sb mentega1 sk esen vanilla

Cara-cara:~ Larutkan agar-agar dan gula bersama 100 ml air.
~ Kemudian, masukkan susu segar, susu cair dan susu pekat. Kacau sebati dgn api perlahan.
~ Kemudian, masukkan koko, esen vanilla, tepung kastard dan mentega. Apabila sebati tutupkan api. Tuangkan ke dalam bekas bersesuaian. Sejukkan.

Sos Oren:
200 ml susu segar
150 ml oren sunquick (boleh kurangkan kalau tak suka masam)
1 sb tepung kastard bancuh ngan sedikit air
~panaskan susu segar dan oren sunquick, kacau sentiasa.
~masukkan bancuhan tepung kastard, kacau lagi hingga sos pekat. Sejukkan dan hidangkan bersama puding coklat.

2 comments:

  1. kak yus..cam best je kalau kastard tu rasa masam2 kan..nanti bleh cube lah..lain skit tuu

    ReplyDelete
  2. wow..

    pandainya kak buat sos oren..
    ayu teringin nak buat, tapi tunggu en zalie sihatlah yer..

    tq kongsi resepi..sangat menyelerekan,.lagilah ada strawberry

    ReplyDelete

komen anda amat dihargai... terima kasih

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?