MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Friday, May 27, 2016

MAKAN-MAKAN PENANG

Assalamualaikum...

CUTI sekolah telah bermula. Memandangkan kelas tuisyen Iman pun tak ada.. bola pun tak ada.. maka panjanglah langkah Pak Inche. Memaksa sungguh Sk mengambil cuti dua hari.. dah lama tak pekena nasi kandar katanya.. urmmm.
Orang kata.. jaga perut suami, kan. Haaa.. jaga perutlah ni.. jaga baik-baikkkk.. huwa huwa huwa.


Disebabkan perut masih kenyang lagi selepas pekena pasembur dan takua di Padang Brown, maka kita tapau saja nasi kandar. Pilihan kami tentunya Nasi Kandar Kampung Melayu. Sk dah terlebih sudu dari kuah ni.

kuah campur kuah lebih
ayam goreng
telur ikan
bendi


Pak Inche punya
kuah campur
sayoq
ayam goreng


Sayur habis
Iman dapat ayam goreng
dan kuah campur jek


Sebelum tu minum Lai Chi Kang di Padang Brown
ambil pasembur sepinggan RM10


Ais Kacang Padang Brown
yang selalu mengembalikan nostalgia waktu kecik-kecik dulu.
Ais kacang yang simple macam ni memang feberet Sk tapi Sk lupa pesan jangan letak ais krim.


Takua
Pertama kali makan.
Maaf kalau salah ejaan.. hehehehe.

Wassalam.

1 comment:

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?