TAK SEMUA ORANG MASAK ASAM PEDAS SEDAP - Alam Sari Di Tanah Jauhar

TAK SEMUA ORANG MASAK ASAM PEDAS SEDAP

Assalamualaikum...

DAH lama giler rasanya dapur di rumah ni tak berasap.  Nak masak pun macam tak ada mood.  Paling best bila Pak Inche pun kata takyah masak,  maka makin menjadi-jadilah  malas Sk ni.  Orang tua kata,  naik tocang gitu,  hahaha. 


Pernah ada kawan yang tanya,  di mana nak cari Asam Pedas Johor yang sedap. Haaa.. Sk memang tak tahu nak bagi jawapan sebab sedap tu kan subjektif. Eh,  Sk nak cerita pasal apa ni sebenarnya??  Hahaha..  Fokus..  Fokus Sk!


Sebenarnya nak cerita kekecewaan kami ketika makan Asam Pedas di sebuah tempat ni.  Dia punya tagline..  Punyalaaahhhh..  Sekali bila Sk hirup kuah muka terus biru,  hahahaha. Siap jumpa setongkol asam jawa dalam pot asam pedas masing-masing. 


Yang peliknya,  habis jugak makan nasi sepinggan cuma maaflah tak mampu nak hirup kuah asam pedas ni sehingga ke titisan terakhir.  Tak sampai satu jam lepas makan,  perut Sk rasa panas semacam.  Dah sudah..  Pak Inche pun rupanya ada rasa yang sama. 

Hahahaha..  Padan muka!  Malas masak lagi,  kannnn... 





11 comments:

  1. tengok rupa pun mcm tak menarik jek hahaha

    ReplyDelete
  2. Ceroi ( cair dan kaler x menarik hehe).. lg tambah x nampak x sedap.. hehhe bahagian komen pandai akk ni SK

    ReplyDelete
  3. Tentulah emak kita yang masak paling sedap.

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum seri...dah terkena kat mana ni seri...lepas ni mmg x pi lg la jawabnya kn...

    ReplyDelete
  5. Betul sk..acik pun tak pandai masak asam pedas..tak sedap pada tekak acik sendiri

    ReplyDelete
  6. Betul tu SK...SA memang minat memasak..tapi masak asam pedas selalu failed..ikut la macam mana pun resepi asam pedas...confirm tak menjadi..x tau la apesal, x berjodoh la ngan asam pedas..

    ReplyDelete
  7. Betul...pada saya...asam pedas memang susah untuk dimasak. Tak pernah jadi...tp macam biasa bagi alasan..."gua kan orang pahang"

    ReplyDelete
  8. Hahahaha muka kalau dah biru tu, kompom yang keluarnya bawah tu hitam legam hahahahahaha
    Setakat ni kalau sedap asam pedas, tak lain emak masak atau sendiri juga masak hahahaha

    ReplyDelete
  9. hahahahhah kat manakahhhhh ituuuuu

    ReplyDelete
  10. walaupunnnn tak sedapp masih tetap di cerita ..hahahhaa..

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih