MENGOPI DI CAFE 1988 MUAR - Alam Sari Di Tanah Jauhar

MENGOPI DI CAFE 1988 MUAR

 Assalamualaikum...


TERLANJUR berada di Muar, tempohari.. Sk tidak melepaskan peluang untuk singgah mengopi di Cafe 1988. Cafe comel yang terletak di Taman Maharani ini menawarkan pelbagai hidangan kopi dan dessert serta juga main course dalam suasana yang vintage dengan berdindingkan batu blok putih dan berbumbung lut sinar di bahagian tepi cafe mengizinkan sinaran matahari menerjah masuk terus ke dalam cafe. 


Walaupun gemar deko klasik, namun secara jujurnya, hanya nostalgia yang terasa manis namun untuk kembali ke zaman 80-an, tidak kurela sama sekali.. hahaha. Ianya cuma indah untuk dikenang, walaupun lebih banyak pahit dari manisnya bergelumang dengan kesusahan hidup di zaman yang serba serbi memerlukan wang. Ibaratnya, ada wang abang sayang, tiada wang abang melayang.

Kembali ke kisah cafe, walaupun kelihatannya klasik namun ia menerapkan ciri-ciri moden dengan alatan yang canggih bagi menghasilkan kopi yang menpati citarasa pelanggan.


Nampak tak cahaya yang menerobosi dan memantul di dinding putih ni. Cantik, kan.. padahal dulu-dulu, dinding tidak berplaster ini biasanya hanya di kebanyakan tanah tol atau setinggarden. Seperti rumah tak siap kerana tidak cukup wang hendak menempel simen.


Kombinasi basikal dan bangku yang sungguh awsome. Kalau saiz Sk comel, nak saja tumpang berkayuh sampai ke muara Sungai Muar, hahaha.


Antara menu yang ditawarkan di Cafe 1988.
Mengopi di warung hanya satu ringgit lima puluh sen, ia betul.. tapi feelingnya tak sama. Sekali sekala bolehlah layan perasaan katanya, hahah.


Caramelo Machiato pesanan Iman dan Lemonade untuk Pak Inche.
Iman kata, kena minum macam orang kaya, siiiiiikiiiiiitttt... siiiiikiiiiiiitttt


Terus Pak Inche tunjuk cara orang kaya tersengih... 
Okey, tipu.. sebenarnya, di pinggir gelas lemonade ada garam, cuba bayangkan rasanya bila makan asam dengan garam... haaa.. gitu kok.. mashammmmmm.


Akhir-akhir ini, Sk teringin nak jadi barista.
Mengocok susu dan kopi, menghasilkan rosetta


Rosetta untuk Sk.
Pilihan Sk, Toffeenut Latte.. minum siiiiiikiiiiitttt... siiiiiikiiiiiiittttt


Chocolate Molten Cake dihidang bersama ais krim vanilla.
Latte dah mula berbuih, haha.


Puas memotret, tak sudah-sudah.


Gandingkan dengan Souffle pula.. pun hambar.. hahaha.


Anak bapak memahat kenangan depan kafe.

Cafe 1988
146, Jalan Dato Haji Hassan, Taman Sri Maharani, 84000 Muar, Johor
Telefon 06 9533579

Isnin hingga Jumaat 12 tengahari hingga 11.30 malam
Sabtu & Ahad 9 pagi hingga 11.30 malam


5 comments:

  1. KUMPULAN VIDEO BOKEP INDO, JEPANG, BARAT, ASIA, ABG SMP & SMA PECAH PERAWAN KORBAN PACAR MEMEK MULUS MASIH RAPET , DESAHAN KENIKMATAN TERBARU DAN TERUPDATE 2020 FREE DOWNLOAD (.)v(.) 8==D~ Crottt .. Crottt >.<

    BOKEP

    BOKEP VIRAL

    BOKEP INDO

    BOKEP JEPANG

    BOKEP BARAT

    BOKEP ASIA

    MIMPIBASAH.NET

    MIMPI BASAH




































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































    .





































































































    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    L
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T





    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    E
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    M
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    T
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I
    I


    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    S
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    Y
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    N
    G
    G
    G
    G
    G
    G
    G
    G
    G




    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    A
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    K
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    O
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H
    H

    H
    H
    H
    H

    H
    H
    H
    H
    H





    MUAAACHHHHH MUAAACHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH


    CROTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT


    MIMPIBASAH.NET

    HIP HIP HIP HURAAAA


    CEMUNGUTTTT EA EA EA

    MIMPIBASAH.NET CROTTT CROTTT CROTTT CROTTTTT











































































































    MIMPIBASAH.NETttttttttttttTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT
    TTTTTTT


























































































































    MIMPIBASAH.NET

    ReplyDelete
  2. ish jahatla komen atas ni, panjang space dia amek

    ReplyDelete
  3. SUKACROT adalah Situs nonton film bokep terbaru, terlengkap dan terbaik tahun 2020. Gratis Nonton Film Dewasa Tanpa Kuota dan Tanpa Iklan. Kami menyediakan berbagai jenis bokep dengan berbagai macam genre. Banyak sekali situs serupa namun dalam segi kelengkapan Bokep sangat berbeda jauh dengan kami. Kami selalu berusaha dengan sepenuh hati untuk memberikan kepuasan kepada Para Visitor. Kami ada untuk kalian para pecinta Bokep. Silahkan Menikmati Sajian Terbaik Dari Kami

    BOKEP INDO

    BOKEP JEPANG

    BOKEP BARAT

    BOKEP ASIA

    BOKEP KOREA

    BOKEP HENTAI

    BOKEP SEMI

    ReplyDelete
  4. AJOQQ agen jud! poker online terpecaya dan teraman di indonesia :)
    gampang menangnya dan banyak bonusnya :)
    ayo segera bergabung bersama kami hanya di AJOQQ :)
    WA;+855969190856

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih