MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Wednesday, February 17, 2010

Menikmati Mee Udang Banjir di Kuala Sepetang



ALHAMDULILLAH.. selepas sekian lama saya dan suami begitu teringin untuk menjamah sendiri Mee Udang Banjir yang begitu terkenal di Kuala Sepetang yang terletak di negeri Perak Darul Ridzuan, akhirnya hajat kami terlaksana juga semalam.
Kalau selama ini kami cuma dapat melihatnya di kaca tv atau suratkhabar dan internet, kini kami boleh merasa sendiri keenakan mee udang yang selalu dicanang-canang.
Kenapa dipanggil mee udang 'banjir' ye? Hmmm... sekurang-kurangnya lapan ekor udang dicampakkan ke dalam makanan yang anda pesan, tidak kiralah sama ada anda memesan mee udang, mee goreng, kuey teow goreng ataupun nasi goreng. Dan harga semangkuk menu dari setiap yang saya sebut tadi adalah RM7.00. Jadi bukanlah luar biasa, lainlah kalau harganya semangkuk RM3.00, betultak? Logiklah kalau hidangan anda banjir dengan udang, kerana RM7 itu.. hehe.
Bolehlah nanti kalau kita pergi ke kedai tomyam, kita minta dia buatkan banjir udang ke, sotong ke.. asalkan kita sanggup membayar, tentu mereka pun sanggup nak memasaknya..
Kalau sesape yang suka makan yang special-special tu, harga semangkuk menu dengan status 'special' tu, ialah RM11.00. Tapi masa kami sampai tu, udang special belum sampai, jadi yang ada yang kurang special, kalau ada, nak juga kami tengok cemane rupanya yang special tu.
Tapi tak pe, yang penting.. dah tau cemane rupa dan rasanya mee udang banjir..mmm, boleh tahanlah, penuh dengan rasa udang, (p/s: tentulah tinggi juga kolesterolnya..)tak sia-sia kami mencari Kuala Sepetang ni. Jom layan gambar-gambar yang sempat saya rakamkan di Kedai Mak Jah yang terletak di hujung sekali antara deretan Kedai Mee Udang di pekan Kuala Sepetang.




Orang ramai sangat.. janggut udang pun tak gunting.. hehe


Kuey Teow dalam sampan.. dush2! (tak boleh lawan Aat Char Kuey Tiaw 'Kuala Ketil')

alamak.. dah nak balik baru sampai.. yang ni sekilo RM60.. kalu tak mau jugak try

1 comment:

  1. Kuala Sepetang kat Blog Surirumah lagi best laaa.....nak udang lebih dari mee pun boleh...hehe...

    Akk tak pernah pergi tempat ni, mcm romantik je namanya.

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

BOAT NOODLE @ TEH O AIS 50 SEN

Assalamualaikum... RAJIN pulak nak cepat-cepat update kisah malam tadi padahal bukan main banyak kisah yang belum dikisahkan lagi.  Hurmmm....