MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam asam pedas award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sayur sejarah selfie semur SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Thursday, November 11, 2010

BENJOL (18SX)

ASSALAMUALAIKUM wbt

NAK CERITA.. hehehe (belum apa-apa dah ketawa... hik.. hik.. hik)

Di sebuah rumah yang tiada berbilik, tinggallah sepasang suami isteri dengan seorang anak lelaki mereka, si Amat. (harap maklum, ini bukan kisah Sis Lin ya.. kih.. kih)

Pada suatu malam, si Papa nak berasmaradana dengan si Mama. Dia pun menghimpit si Mama. Si Mama yang ala-ala faham pun berkata, “Abang... tengok dulu si Amat, dah tidur ke belum?"

Mendapat lampu hijau, si Papa terus teriak…

"Mat... dah tidur kau Mat?"

"Belum Papa... Amat tengah baca buku."

"Sudah...esok je baca buku, dah malam ni, tidur!!!!" Perintah siPapa dengan tegas

Kira kira 10 minit kemudian, si Papa teriak lagi.

"Amat.... dah tidur kau Amat?

"Belum...."

Si Papa mengemaskan ikatan kain pelikat lalu keluar memarahi dan memukul si Amat.

"Disuruh tidur....tidurlah! !!" sehingga kening si Amat benjol.

Esoknya di sekolah si Amat ditanya oleh gurunya tentang benjol di keningnya. Berceritalah si Amat dari awal sampai dia dipukul papanya. Lalu gurunya pun mengajar Amat.

"Malam nanti..kalau ditanya lagi,kamu diam saja....ya."

"Ya....cikgu" . jawab si Amat.

Malam tu, si Papa menghimpit lagi si Mama. Si Mama yang faham berkata, "Abang.....tengok dulu si Amat, dah tidur ke belum"

"Mat.....dah tidur kau Mat?”

Si Amat teringat pesanan gurunya, maka dia diam-diam saja, daripada kening benjol lagi, dia pura-pura tidur.

"Amat....dah tidur kau Mat?" ulang Papanya.

Amat tetap diam.

Kerana tidak ada jawapan, maka papanya terus mematikan lampu.. jadilah gelap gelita.

Si Amat ketakutan setengah mati, tapi daripada benjol, dia menahan ketakutannya.

Tak lama kemudian Amat terdengar suara papanya..

"Yang...abang nak keluar ni.”

"Ya Bang .. kita keluar sama-sama", dia dengar suara Mamanya menjawab.

Dengan segera si Amat bangkit dan berteriak sekuat hati,

"Amat nak ikutt!!!.. Amat nak ikuuttt!!!!!!"

Esoknya....Amat BENJOL lagi .......

Kih… kih… kih…. Kesian Amat.

gambar hiasan: ini bukan Amat.. hehe.. benjol itu tiada kena mengena dengan cerita di atas tau..


2 comments:

terima kasih kerana sudi mengomen... jangan mengomel sudahlah ya.. hihihi

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?