MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Monday, January 25, 2016

CUTI KE?

Assalamualaikum...

ISNIN blues.. selepas tiga hari bercuti.. jumaat dan sabtu hari kelepasan am bagi negeri Johor dan semalam cuti sempena perayaan Thaipusam yang dirayakan masyarakat hindu... tapi... cuti ke???


Sengaja buat sarapan yang agak berat semalam lepas tu nak rilek katanya.. hahahha.
Mushroom soup tu Sk guna yang dalam tin.. senang kerja. Ini atas permintaan Iman, nak makan dengan garlic bread. Sk guna roti gardenia je dan garlic spread tu memang Sk dah buat banyak dan simpan dalam peti sejuk. Kalau nak guna tu bila-bila masa dah ada dan boleh sapu terus pada roti. Sk panggang atas api dapur guna kuali leper jer. 

Nak buat garlic spread Sk gunakan butter spread, tumbuk bawang putih lumat-lumat dan gaulkan. Tabur sekali oregano, rosemary dan daun parsley cincang. Senang kan.. 

Sementara sebelah dapur merenih mushroom soup dan membakar roti, sebelah dapur lagi panaskan jagung dan kacang peas. Sk tumis sikit garlic spread tadi sebelum masukkan jagung dan kacang peas yang dimasak berasingan. Akhir sekali baru panggang sosej ayam.. sebenarnya dah berapa kali cari sosej lembu asyik tak jumpa jer.. kenapa.. lembu tak ada ke? Hehehhe. Sosej tu Sk panggang dan percik sikit minyak zaitun, lada hitam dan daun parsley cincang. Konon macam kat hotel lettewww.. hahahha.

Lepas tu mendobilah kita.. melipat baju yang dah bertimbun atas sofa dan penuh sebakul.
Tengahari tak makan, dah pukul 3 baru makan tengahari kesian orang dalam rumah semua kelaparan. Terlupa pulak nak ambil gambar Siakap Stim Nyonya dan Baby Kailan Goreng jer.. huhu.


Malam semalam semua tak nak keluar alasan nak tengok AJL. Terpaksalah Sk memasak.. lupa nak matikan flash masa ambil gambar..
Sambal Tumis Ayam dan Ayam Goreng Kunyit. Lepas tu sambung pulak kemas kain baju yang dah habis lipat tapi dah tak tahu nak sumbat kat mana.. letak balik dalam bakul. Entah bilalah nak menyimpannya tu.. hahahha.

Urmmm.. entah apalah Sk meraban ni ya. 
Layankan jer la Monday Blues... huhuhu

2 comments:

  1. Wah....fully occupied kat rumah. Tp sebenarnya kalau cuti, memang tak terkejar nak uruskan rumah kan kak.

    ReplyDelete
  2. Lagi cuti panjang laagi banyak yg diplan dlm kepala
    Kakak siap tukar posisi katil almari dlm bilik anak-anak. Letihnya jgn cakaplah SK

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?