MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Sunday, January 31, 2016

MASAK DAN MAKAN ANNIVERSARY KE 16

Assalamualaikum...

ALHAMDULILLAH... GENAP 16 tahun rupanya Sk dan ER hidup berumahtangga. Orang kata, rumahtangga mana yang tidak bergelora, sedangkan laut pun ada pasang surutnya.. apatah lagi kehidupan kita sebagai manusia yang begitu rapuh sebenarnya.  P Ramlee kata, sedangkan lidah lagi tergigit.. jadi tipsnya selalu buangkan yang keruh dan ambil yang jernih... sentiasa sabar.. sabar dan sabar.. hehehehehe.


Sebenarnya Sk tak merancang apa-apa untuk sambutan ulangtahun perkahwinan kali ini. Tapi.. awal-awal lagi Sk dah menempah kek dengan Atul.. tak silap dari bulan sebelas ke.. bulan doblas. Melampau sungguh.. kan. Siap tempah kek dua tingkat lagi.. hahahha. Lepas tu.. dah last minute mintak Atul buatkan kek asing-asing pulak. Mesti Atul kata, poyo betul Kak Sk ni.. hahahha. 

Lepas tu dah tempah kek pun kepala otak ni masih berpusing-pusing nak plan. Ni sebab baru tahu yang kelas tuisyen Iman tak ada minggu ni kerana jatuh pada minggu ke lima. Salah sendiri sebab kurang alert dengan jumlah minggu dalam bulan Januari. Nasib baik Atul tak kisah bila Sk kata nak ambil pagi, janjinya petang. Rupanya dia lagi suka sebab boleh tengok Running Man.. haaa.. memang boleh geng dengan Iman laaa.. hahaha.

Balik dari ambil kek, ER kata jom pergi Kipmart. Masa tu pun masih tak habis fikir lagi.. nak masak nasi berlauk atau goreng mee jer.. nak masak nasi? Goreng mee? Masak nasi? Lauk apa pulak. Sekali ER kata, buat daging bakar. Lepas tu nampak sotong kembang, teringat Iman suka.. beli sotong kembang empat ekor. Lepas tu beli kangkung tiga ikat RM2. Urmmm... dah terbayang ni apa nak masak.. hahahha.


Apakah?
Macam ni ke orang sambut anniversary..?
Koman- koman buatlah nasi tomato, ayam masak merah, dalca dan pencuk, kan...
Huhuhuhu.


Maaflah bentang saprah surat khabar lama jer. Sambal sotong kembang berkacang, kangkung belacan dan daging bakar style utara cicah air asam. Wallahu'alam.. sedap ke tak sedap. Kalau tak sedap mintak mahaplah banyak-banyak ya.. huhuhu.


Suka giler dengan kek Atul ni.
Choc Fudge Salted Caramel namanya.
Kek yang sangat lawo dan sedap.
siapa yang nak tempah kek dengan Atul bolehlah cari Ig Atul : rabi.atuladawiyah

keknya bukan sahaja cantik malah sangat-sangat berpatutan.


Maaflah ya, anak-anak kena makan di depan. 
Nanti bonda beli bungalow ya.. kita makan tepi taman.. hehehehe.


Lepas tukan, ada budak tu yang tak puas hati tak dapat potong kek ramai-ramai hari tu. Hari jadi paling tak meriah katanya. Ialah.. meh kita bagi meriah nyanyi Allah Selamatkan Kamu untuk Nur Iman Fatiha. 


Letak nama Che Li sekali yang lahir sama dengan Iman bulan Januari tapi Che Li pulak kerja, hantar barang tak selesai lagi. 
Apapun semoga selamat semuanya.. semoga kita akan menjadi golongan insan yang berbahagia di dunia dan di akhirat jua..

Amiiinnn Ya Rabbal Alamiiinnn.

2 comments:

  1. HA Seri Semoga bahagia hingga ke jannah amen ya robbal alamin
    hidangan tk penting sngt Seri yg penting kita happy sefamily

    ReplyDelete
  2. happy anniversary kak,
    semoga bahgia selamanya, aminnn..

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?