MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidiladha aidilfitri ais krim apa cerita apam apom arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel berkelah bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI boat noodle Boboiyot bola Bono boycott buah bubur bulan burasak burger cake in jar cendawan cendol cerita bersiri chocolate lava churros Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut drama drama bersiri durian embun evaros fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah hotel ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing kangkung Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga Kemahkotaan kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron madu makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti popiah premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sandwich sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah teater Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel thailand tinggi tmj tomato tomyam tortilla tudung tulang Tunku Jalil twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan ulasan buku untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Saturday, January 23, 2016

SEDILI

Assalamualaikum...

SABTU.. Hari tuisyen sedunia buat Iman. Memandangkan dah berapa kali ER dok nyanyi kat telinga ajak pergi Sedili dan hari ini mood agak rajin nak berjalan jadi kita layankan jer sementara menunggu waktu tuisyen Iman tamat. JOM!


Sedili ni terbahagi kepada dua, Sedili Kecil dan Sedili Besar. Sedili ni terkenal dengan makanan lautnya yang murah.. tapi tu dulu larrrr. Sekarang ni mana ada murah. Nak komplen lebih-lebih karang orang kata pergi laut sendiri, hihi. Tapi, cuba fikir kalau mereka jual murah, mereka nak beli beras, gula, minyak, tepung, sabun dengan apa pulak? Semua barang pun memang mahal sekarang, kan. Bagi Sk, orang macam ER yang tak berkira nilah yang mampu menjana ekonomi nelayan dan peniaga di pedalaman ni. Kalau ikutkan Sk nak beli ikan kat kedai aceh jer.. hahahha.


Urmmmmm.. harumnya bau lauttttttt. 
Gantungan ikan-ikan yang sedang dijemur ni bagaikan satu aura yang mendamaikan jiwa setiap kali ke mari.


Ikan-ikan ni belum sampai masa untuk dijual kerana belum cukup kering.


Berjemur di bawah terik matahari. 
Pasti hasilnya lazat.


Suka tengok ikan pari ni. 
Macam kipas berpusing-pusing di tiup angin.


Prlbagai jenis ikan dikeringkan termasuklah ikan sembilang.


Kepah.. banyak betul.
tapi hati tak terpikat.


Pernah seorang silent reader blog whatsapp Sk. Katanya, isteri sarat mengandung nak makan lobster dan meminta bantuan Sk lokasi membeli lobster. Sk doakan dia berjaya tunaikan permintaan isterinya tu.


RM130.00 sekilo. 
Wowwww.. rasa macam nak meminang tapi duit tak ado!


Acah-acah timbang pun jadik!
Hihihi.

Siapa boleh teka berat lobster dan harganya dengan tepat, Sk bagi hadiah percutian dua hari satu malam di Pantai Lido. Tikar bantal sila bawa sendiri. Muahahhaha.

2 comments:

  1. syok nya tempat ikan masin ke sedili tu Seri bestnya tengok besaq bergantung tu

    ReplyDelete
  2. Cara potong ikn pari tu unik kan

    ReplyDelete

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Anda Sukakan Ini?