SELAMAT KEMBALI KE NEGERI ABADI, TUN DR HASMAH

Seri Kandi Tanah Jauhar
7

 Assalamualaikum WBT 


‎

‎إنالله وإنآاليه راجعون

‎اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ

" Ya Allah, ampunilah dosanya, berilah rahmat Mu ke atasnya, sejahtera dan maafkanlah dia " ..

‎أمين يا رب العالمين

Post a Comment

7Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. Sedih...lagi sedih tengok Tun M....innalillahiwainnailaihirojiun...Al- Fatihah dan Salam Takziah

    ReplyDelete
  2. Berjejeh je airmata ni SK, tengok live dekat Awani :(
    Semoga rohnya dicucuri rahmat oleh Allah SWT.

    ReplyDelete
  3. إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
    Salam takziah yang amat mendalam diucapkan kepada Yang Amat Berbahagia Tun Dr. Mahathir Mohamad serta seluruh ahli keluarga atas pemergian isteri tercinta, Allahyarhamah Tun Dr. Siti Hasmah Mohamad Ali yang telah kembali ke rahmatullah pada hari ini, 28 September 2026.

    Sesungguhnya jasa bakti, kelembutan peribadi, dan sifat keibuan Allahyarhamah sebagai bekas isteri Perdana Menteri amat besar nilainya buat seluruh masyarakat dan negara Malaysia.

    اللَّهُمَّ اغْفِرْ لَهَا وَارْحَمْهَا وَعَافِهَا وَاعْفُ عَنْهَا
    "Ya Allah, ampunilah dia, rahmatilah dia, sejahterakanlah dia, dan maafkanlah dia."
    Semoga Allah SWT mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarhamah, mengampuni segala dosanya, serta menempatkan beliau dalam kalangan hamba-Nya yang beriman dan beramal soleh. Didoakan agar seluruh ahli keluarga diberikan ketabahan dan kekuatan menghadapi ujian kehilangan ini.

    Al-Fatihah.

    ReplyDelete
  4. al-fatihah utk Tun Dr Hasmah ...sedih btul smlm tgk video air mata Tun M time kt kubur

    ReplyDelete
  5. Salam takziah buat seluruh keluarga Tun Dr Siti Hasmah. Pemergian seorang isteri, ibu dan insan yang begitu lama menemani perjalanan keluarga pastinya meninggalkan kehilangan yang besar. Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya. 🤲

    ReplyDelete
  6. Innalillahiwainnailaihiraajiuun. Semoga rohnya ditempatkan dalam kalangan hamba-Nya yang beriman dan beramal soleh. Sedih pula melihat keadaan Tun Mahathir. Semoga ayahanda Tun tabah menghadapi ujian ini.

    ReplyDelete
  7. Semoga beliau masuk dalam golongan orang2 beriman, diterangi kuburnya, dan diberi kekuatan untuk keluarga yang ditinggalkan

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!