MESTI KLIK

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan atau tempahan mesin tart dan sebagainya hendaklah diajukan melalui sms dan whatsapp sahaja ke talian 0127844524. Terima kasih.

Wednesday, February 17, 2010

Ambil gambar pun jadilah...

SELEPAS menjamu selera di pekan kecil Kuala Sepetang, kami meneruskan perjalanan untuk pulang ke selatan. Tiba di persimpangan lampu isyarat menghala ke lebuhraya, kami terpandang satu papan tanda yang menunjukkan arah le Lumut dan Pangkor. Kebetulan lampu isyarat menunjukkan isyarat berhenti, jadi kami berkira-kira sama ada hendak belok masuk ke kanan (plus highway) atau meneruskan perjalanan ke Lumut. Kebetulan, cuti kami pohon masih berbaki sehari, mmm, kami pandang memandang sambil mengangkat-angkat kening. Nampaknya kedua-dua pihak telah bersetuju dan kami menghala terus ke Lumut.
Berpandukan pengetahuan am sedikit-sedikit yang saya dan suami tahu, kami menggunakan GPS untuk mencari penginapan yang terdapat di Lumut. Serta merta dalam kepala terlintas, Damai Laut. Saya mencari 'Damai Laut' di GPS sedangkan suami terus memandu mengikut arah papan tanda. Yes! Dapat, Swiss Garden Resort & Spa Damai Laut. Kami terus mengikut arah yang ditunjukkan sambil mengharap adalah bilik yang masih kosong sedangkan amatlah mustahil rasanya memandangkan Cuti Tahun Baru Cina belum habis lagi.
Hati yang mulanya berbunga riang serta merta menjadi layu apabila staf di kaunter penyambut tamu memberitahu hanya Villa sahaja yang masih tinggal. Kami menelan liur mendengar harga yang disebutkan. RM1200++.. perghh.. boleh bayar loan rumah untuk dua bulan.. haha.. tapi tak pe.. sempat lagi ambil gambar.

pintu gerbang ke SGSDL..
pemandangan sepanjang jalan ke hotel

saujana mata memandang.. memang syok tengok laut Pulau Pangkor dari lobi hotel

betul2 rasa Raya Cina

No comments:

Post a Comment

tak nak komen???
urmmmm.. malaslah nak cerita lagi :)))))

DAPUR TAK BERASAP

Assalamualaikum... AHAD lepas,  ketika Sk baru sahaja nak melelapkan mata...  Sebenarnya sebelum tu dah tertidur depan tv,  jadi dalam jam ...