Assalamualaikum...
DISEBABKAN ada makhluk yang tak makan Sotong Masak Kicap, maka untuk dia kita gorengkan ikan siakap dan buatkan air asam sebagai pencicah. Sejujurnya sebagai Johorean, Sk cuma kenal air asam lepas kahwin. Dulu kami cuma buat pencicah guna kicap manis bersama bawang dan cili potong serta perahan jus limau kasturi.
Air asam buat kuah banjir sedap wo!! Makan pula dengan nasi panas fuhhh. Tolong masak lagi sekali please..
ReplyDeleteSedapnyaaaa, yang garing2 tu menarik nafsu betul hahaha
ReplyDeletetak payah air asan pun boleh habis ratah sekor ni
ReplyDeleteuiiish ini bikin trangkat kalo makan ni..
ReplyDeletesedapnyaa simple2 gini nasi bertambah..
Kang nak buatlah air asam, cecah dengan pucuk ubi...
ReplyDeleteair asam mmg favorite !!!
ReplyDeleteSedapnyaaaa...SA pun suka makan macam ni..adakal buat goreng..lepas tu SA cicah budu...dap!!!
ReplyDelete