Assalamualaikum....
PETANG semalam, tetiba Cikwa kata, jom makan Nan Cheese dekat kedai rumah Uda. Uda tu, Sk la. Mula ingatkan Cikwa nak makan di Restoran Farouk @ Said Alwi yang terletak di Pulai Perdana. Sk beritahu, dah lama tak makan di sana, tak tahu masih ada atau tak menu tu. Cikwa kata, Iman kata, baru makan sana, sedap. Rupa-rupanya, yang dimaksudkan Iman, Bismi Curry House. Lupa pulak la Iman pernah order Nan Cheese kat sini, hihihi.
Jadinya, kira onz sajolah. Sampai-sampai, tengok meja di bahagian luar tiada orang tapi ada pinggan dan cawan yang belum berkemas. Terus pekerja Bismi kemaskan dan lap. Tapi banyak lalat pulak hinggap di meja, mungkin masih ada bau makanan tumpah melekat. Meja di dalam tak ada lalat sangat, tapi kesian pulak dah penat dia berkemas, kami pindah meja. Sk keluarkan tisu basah dari beg dan tekan hand sanitizer yang diletakkan atas meja dari jenis gel, pam dua tiga kali, kemudian terus lap keseluruhan meja.. terus tak ada lalat dah.. berkesan betul ni. Tak lama, Cikwa, Angah dan Indah sampai, dah macam 'girls day out' la pulak. Cik Ani tak ada, Che Li belum balik, katanya. Kesian pulak nak suruh datang jauh-jauh dah malam.
xkedekut cheese tu yg best!
ReplyDeletesedapnyaaaa.. telan liur jela kita.. haha
Wah pasti menyelerakan
ReplyDeleteSelamat menjamu selera
ReplyDeletebak kata orang dulu-dulu, rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari..gittew!
ReplyDeleteAyam tandoori tu sedapnya alahaiii..lama gak tak pekena nan cheese. bahaya kalau teringat ingat ni. pasti repeat punya, kannn...
ReplyDeleteSedapnya naan cheese ayam tandoori...
ReplyDeleteEh,bagus la petua tu..
Nanti kalau gi kedai makan yg ada lalat leh try .Tq petua