CUCUR KENTANG

Seri Kandi Tanah Jauhar
1

ASSALAMUALAIKUM wbt


SARAPAN pagi tadi setelah didapati stok roti telah kehabisan. Lagipun tekak ni tiba-tiba teringin sangat nak makan dan diri ini macam rajin pula nak mengadun tepung. Alah.. bukan susah pun, bawang besar setengah labu, kentang sebiji semuanya dipotong dadu. Cili padi 4 5 biji, daun bawang kalau ada hiris sekali, campurkan telur sebiji dan tambahkan garam atau stok ikan bilis atau stok ayam (apa2 jerrrrr...). Lepas tu masukkan tepung dalam 2 1/2 cwn, tambahkan air jangan cair sangat, jangan pekat sangat. Dah siap, panaskan minyak, cucurkan adunan dalam minyak panas guna senduk supaya adunan menjadi leper dan lebar. Sebab tu jangan pekat sangat kalau tak nanti dia tak jadi leper dan liat pula kalau digeget... hehehe... layan dengan sos cili lebih pie tee hari tu, walaupun tinggal sikit tapi sayang nak buang... kih.. kih.. kih.
Tags

Post a Comment

1Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. Sedapnyer cucur kentang.

    http://nurqasehbiz.blogspot.com/2011/01/ada-hantu-siapa-berani.html

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!