HUJUNG minggu lepas sambil-sambil nak memasak, saya macam terrajin sikitlah nak mengemas di dalam peti ais tu ha. Lepas tu, macam tak sah rasanya kalau tak kasi licin benda-benda yang dah hampir kejung dalam tu. Salah satunya, nilah, baki fettucinne yang saya masak hari itu. Mata saya ni memang pantang tengok makanan lebih-lebih ni, lagilah kalau ala-ala mee macam ni, tekak ni rasa bocor jer, walaupun digoreng dengan kaedah yang paling sempoi, terlupa sekejap jarum penimbang yang naik satu skala kelmarin… hehehe. Yang ini tak payah resepi, macammana masak nasi goreng, lebih kuranglah, kasi lebur jer, yang penting tambahkan sedikit stok ayam atau ikan bilis untuk membangkit rasa dan sedikit sayuran sebagai pembangkit selera, lepas tu bangkitlah lemaknya… hahaha. Layan gambar jerlah ya… hik.. hik.. hik.
Salam Sari,
ReplyDeleteanak2 akak pun memang gemar makan macam ni. Kadang tu yg simple tu la lagi sedap. By the way rajinnya U buat pai tee tu. My favourite tu
Kak Aidah, bila dtg rajin jadilah pai tee, bila datang malas, jadilah fettucinne sempoi... hihihi
ReplyDeletesimple tapi sedap!..:)
ReplyDelete