FETTUCINNE SEMPOI

Seri Kandi Tanah Jauhar
3
ASSALAMUALAIKUM wbt

HUJUNG minggu lepas sambil-sambil nak memasak, saya macam terrajin sikitlah nak mengemas di dalam peti ais tu ha. Lepas tu, macam tak sah rasanya kalau tak kasi licin benda-benda yang dah hampir kejung dalam tu. Salah satunya, nilah, baki fettucinne yang saya masak hari itu. Mata saya ni memang pantang tengok makanan lebih-lebih ni, lagilah kalau ala-ala mee macam ni, tekak ni rasa bocor jer, walaupun digoreng dengan kaedah yang paling sempoi, terlupa sekejap jarum penimbang yang naik satu skala kelmarin… hehehe. Yang ini tak payah resepi, macammana masak nasi goreng, lebih kuranglah, kasi lebur jer, yang penting tambahkan sedikit stok ayam atau ikan bilis untuk membangkit rasa dan sedikit sayuran sebagai pembangkit selera, lepas tu bangkitlah lemaknya… hahaha. Layan gambar jerlah ya… hik.. hik.. hik.

Post a Comment

3Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. Salam Sari,
    anak2 akak pun memang gemar makan macam ni. Kadang tu yg simple tu la lagi sedap. By the way rajinnya U buat pai tee tu. My favourite tu

    ReplyDelete
  2. Kak Aidah, bila dtg rajin jadilah pai tee, bila datang malas, jadilah fettucinne sempoi... hihihi

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!