PEKASAM DAGING

Seri Kandi Tanah Jauhar
4
Assalamualaikum...

DAH lama beli Pekasam Daging ni.  Rasanya sejak raya lepas ketika balik beraya ke utara.  Dan selepas sekian lama,  baru semalam teringat nak goreng,  kih kih kih. Itupun mula takut jugak dah tak elok tapi sebab tak ada bau daging busuk ke apa,  goreng jugaklah dengan ingatan nanti lepas goreng test dulu,  hehehe.


Siap jer goreng, terus rasa seketul, aisehhhhhh! Sedap ya amat, jadi lulus untuk dihidangkan di meja Bersama lauk-lauk yang dipanaskan.. kahhhhh. ( Tak masak lettewww kan)

Pekasam ni memang sejenis lauk yang buat kita bertambah-tambah nasi tau, sebab tu tak boleh goreng selalu. Aaaaa.. ada ke cara lain nak sediakan pekasam sebelum digoreng yek?
Lepas tu jangan lupa hiriskan sebiji bawang besar dan segenggam cili padi, phewwwwwww.. taip-taip nipun terus kecur.

Apa? Lauk lain??
Ada.. ada.. nanti malam sikit Sk tayang yek.. kui kui!

Tags

Post a Comment

4Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. Kah! Lauk yang dipanaskan semestinya sedap, tambah pulak makan dengan pinggan baru hahahahaha

    ReplyDelete
  2. hahahhha . pekasan ni pebret orang utara katanyaa. deduluu kat kedah mak oi jiran sebelah masakkk bauu diaa perghh. kite bau je boleh, makan tak reti 😂 sedihhhh!!!!

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!