Assalamualaikum...
DAH lama beli Pekasam Daging ni. Rasanya sejak raya lepas ketika balik beraya ke utara. Dan selepas sekian lama, baru semalam teringat nak goreng, kih kih kih. Itupun mula takut jugak dah tak elok tapi sebab tak ada bau daging busuk ke apa, goreng jugaklah dengan ingatan nanti lepas goreng test dulu, hehehe.
Siap jer goreng, terus rasa seketul, aisehhhhhh! Sedap ya amat, jadi lulus untuk dihidangkan di meja Bersama lauk-lauk yang dipanaskan.. kahhhhh. ( Tak masak lettewww kan)
Pekasam ni memang sejenis lauk yang buat kita bertambah-tambah nasi tau, sebab tu tak boleh goreng selalu. Aaaaa.. ada ke cara lain nak sediakan pekasam sebelum digoreng yek?
Lepas tu jangan lupa hiriskan sebiji bawang besar dan segenggam cili padi, phewwwwwww.. taip-taip nipun terus kecur.
Apa? Lauk lain??
Ada.. ada.. nanti malam sikit Sk tayang yek.. kui kui!
Kah! Lauk yang dipanaskan semestinya sedap, tambah pulak makan dengan pinggan baru hahahahaha
ReplyDeleteTaw takpa.. Kahhhhh. . Aku mmg tggu jer komen pinggan ni
Deletehahahaha! ada gosip pinggan rupanya
Deletehahahhha . pekasan ni pebret orang utara katanyaa. deduluu kat kedah mak oi jiran sebelah masakkk bauu diaa perghh. kite bau je boleh, makan tak reti 😂 sedihhhh!!!!
ReplyDelete