Assalamualaikum...
Hi...
AKIBAT DIHASUT RAJIN malam tadi, maka terjadilah Roll Bread Butter Pudding With Strawberry Jam. Haaa.. Omputeh terus, hehehe.
Hipster tak Puding Roti Sk?
Yang Nampak jalur-jalur merah tu la jem strawberry yang Sk sapu di setiap lapisan roti bersama mentega.
Sebagai pelengkap, buat sos kastard untuk dinikmati bersama pudding roti.
Santap pulak pukul 11 malam.
Ammaaaaaaaaaaa!!
Resepinya..
9 keping roti putih, sapu mentega dan jem strawberry, potong dua
Kemudian gulungkan roti secara memanjang dan sambungkan gulungan dengan setiap kepingan roti yang lain. Masukkan ke dalam Loyang 6" yang telah digris mentega terlebih dahulu.
Dalam mangkuk pecahkan dua biji telur, masukkan satu sudu besar gula dan 1/3 tin susu cair serta sedikit esen vanilla. Pukul rata guna garfu dan tuangkan ke dalam Loyang tadi. Biarkan susu serap pada roti sekejap.
Bakar dengan suhu 170 - 180 darjah selsius selama sejam atau sehingga perang.
Tunggu suam baru keluarkan dari Loyang.
Sos Kastard
3/4 tin susu cair
2/3 cawan air
3 sudu besar gula
2 sudu besar tepung kastard
Kacau semua bahan sehingga tepung larut.
Panaskan dengan api perlahan, sambil memukul guna wire whisk sehingga kental dan mendidih.
Tutup api, hidangkan Bersama pudding roti.
wallaaaaaaaaaaa!
perghhhhh hipsterrrr! halu pulis, puding roti dia menganciammmm
ReplyDeleteHipster sangat kannn, kalau dapat makan, lagi sister suka hahahaha..
ReplyDeleteSedapnyaa..nak buat tapi tak kena hasut plak hahahaha
uih...disebabkan hispter ni lah menjejes air lior kita...kah²..nampak sedap uitt
ReplyDeleteadoiiiiiiiiiiiiii gambar last tu. air liur kita pun ikut meleleh jua. hahahahahaha
ReplyDeleteni boleh masuk minit mesyuarat menu cadangan hitea jdt blogger yer...tiberrr...hahahhaaa..
ReplyDelete