TIHANI CIKANG

Seri Kandi Tanah Jauhar
4
Assalamualaikum... 

LAICIKANG atau Cikong.. Sebutan berbeza namun keduanya merujuk kepada sejenis minuman yang menjadi kegemaran ramai.  Cikong Sejuk atau Panas, keduanya boleh saja tapi bagi Sk lebih suka menikmati Cikong ketika panas suam.  


Baru-baru ini kawan sekerja Sk telah memperkenalkan Sk dengan Tihani Cikang iaitu set bahan untuk menyediakan minuman laicikang.  Ialah,  kalau kita nak beli bahan-bahannya yang banyak tu agak leceh jugakkan. 

Tihani Cikang ni dah siap dipeketkan tau,  kita cuma perlu rebus sahaja mengikut arahan pada label.  Jadi,  bulan puasa nanti bolehlah satu keluarga menikmati Laicikang di rumah sama ada dinikmati panas atau sejuk.


Iman dan Pak Inche kata,  sedap sangat. 
Haaa..  Siapa-siapa yang teringin nak merebus sendiri cikang ni bolehlah terus klik link whatsapp di bawah ni ya


Wassalam
Tags

Post a Comment

4Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. cari buat stok bulan puasa bagus ni

    ReplyDelete
  2. menarik la..nak order la nanti..SA pun suka sangat ngan laici kang suam

    ReplyDelete
  3. ehhh macam ternampakkk benda ni dekat rumah sis lin lerr hari tuuu....hahhahaa..

    ReplyDelete
  4. Kita punya belum rebus lagi, memang simpan tunggu bulan pose baru nak buat hehehehe

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!