Assalamualaikum...
LAICIKANG atau Cikong.. Sebutan berbeza namun keduanya merujuk kepada sejenis minuman yang menjadi kegemaran ramai. Cikong Sejuk atau Panas, keduanya boleh saja tapi bagi Sk lebih suka menikmati Cikong ketika panas suam.
Baru-baru ini kawan sekerja Sk telah memperkenalkan Sk dengan Tihani Cikang iaitu set bahan untuk menyediakan minuman laicikang. Ialah, kalau kita nak beli bahan-bahannya yang banyak tu agak leceh jugakkan.
Tihani Cikang ni dah siap dipeketkan tau, kita cuma perlu rebus sahaja mengikut arahan pada label. Jadi, bulan puasa nanti bolehlah satu keluarga menikmati Laicikang di rumah sama ada dinikmati panas atau sejuk.
Iman dan Pak Inche kata, sedap sangat.
Haaa.. Siapa-siapa yang teringin nak merebus sendiri cikang ni bolehlah terus klik link whatsapp di bawah ni ya
Wassalam
cari buat stok bulan puasa bagus ni
ReplyDeletemenarik la..nak order la nanti..SA pun suka sangat ngan laici kang suam
ReplyDeleteehhh macam ternampakkk benda ni dekat rumah sis lin lerr hari tuuu....hahhahaa..
ReplyDeleteKita punya belum rebus lagi, memang simpan tunggu bulan pose baru nak buat hehehehe
ReplyDelete