MAKAN DI RUMAH TERBUKA HARI RAYA PULAI SPRINGS RESORT 2023

Seri Kandi Tanah Jauhar
7

 Assalamualaikum WBT


SEMALAM tengahari, Sk dan Pak Inche memenuhi jemputan Rumah Terbuka Hari Raya Pulai Springs Resort 2023. Tiap tahun Pulai Springs Resort pasti mengadakan Rumah Terbuka untuk klien dan media kecuali semasa PKP.


Terserlah kegembiraan Pak Inche bila makanan kegemarannya disediakan di Rumah Terbuka.


Tentulah Ketupat Palas dan Rendang. Yang ni Rendang Ayam.


Ramai beratur di Gerai Nasi Arab Kari Kambing, maklumlah.. tengahari, tengah laparrrr.. hahaha.


Nasi Arab disediakan bersama tiga lauk iaitu Kari Kambing, Lamb Shank dan Ayam Tandoori. 


Kami sedondon berbaju biru tapi bukan baju raya 😆.


Tak menahan tengok itik di gerai sebelah meja.


Ambil dua ketul, Pak Inche tak makan itik, dia nanti teringat kat Donald Duck 🦆🦆🦆


Biar menyesal makan dari menyesal tak makan 😋

Spaghetti Carbonara dan Durian Goreng tu sedap sangat. Keria pun sedap. Puding Mangga sedap, Sago Gula Melaka pun sedap. Vanilla Blue tersodappp tapi ambil segelas jer, takut manisssss 😆😆😆.


Pak Inche ambil kambing golek. Seketul dia golek dalam pinggan Sk.


Memang padan sangat la pasta dinikmati bersama kambing golek yang lembut dan lunak.


Terima kasih, Charlotte yang cantik manis.. tak pernah lupa jemput tiap tahun.


Meh la layan video dari TT Mak Inche 😆



Post a Comment

7Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. sweetnya akak matching dengan vanilla blue

    ReplyDelete
  2. Kita betul-betul lupa Kak openhouse ni semalam, dah rsvp dah huhuhu.. ternampak geng cina upload mengucap panjang kita.. sebab dalam group pun tak yang tanya siapa pergi hahahahhaa

    ReplyDelete
  3. wrap with inti itik panggang....menarik..

    ReplyDelete
  4. Comel la Charlotte tu...wah SK sedondon ngan Pak Inche erk...suka tengok org pakai sedondon kemana- mana...

    ReplyDelete
  5. sedap-sedapnya menu kat Pulai Spring.Tak dan pergi hari tu tau

    ReplyDelete
  6. Baru nak tulis,macam setiap tahun ja SK ke sini..
    Rupanya memang betul yer..hihihi
    Bukan bajunja sedondon ngam PI..ayaq pun sedondon🤣
    Mewah menunya...heaven

    ReplyDelete
  7. Bersemangat sunguh PI...kiri kanan dengan pinggan. Aduhai itik.... selalunya kalau Fuad balik kami masakkan itik. Entah kenapa hari tu bila tengok harga satu kg RM58, terus tak jadi beli. Satu ekor itik harga RM169! Teruknya harga itik, kalahkan harga daging batang pinang!

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!