Assalamualaikum WBT
SABTU.. sarapan di rumah, macam selalu la.. nasi goreng dan telur setengah masak. Lontong pun ada sikit lagi. Tengahari tu memang takde plan la nak masak apa.. Pak Inche ajak makan Nasi Daun Pisang Ashoka. Ingatkan, dia nak pergi cawangan Adda Heights, dah sampai depan Dataran Bandaraya baru Sk perasan, lain jalan. Dahlah dah tak berapa nak tengahari, risau tak ada lauk dah nanti.
Kari Kambing pun dah habis, mujurlah lauk Ayam Varuval ada lagi. Janji ada lauk ayam dah lega dah sebab ada orang dua beranak tu cuma makan lauk ayam dengan kambing aje. Dan mujurlah juga masih ada sayur kubis sebab tu jer la sayur yang depa dua beranak suka.
Yang atas tu, Iman punya, yang belah kanan ni, Tuan Tanah Kedaung yang punya. Ada Sayur Nangka pulak kali ni, diorang punya stail pun macam melayu juga, buat masak lemak, tapi pekat likat la, tak macam kita masak berkuah.
Jumlah semua termasuk tiga gelas ais limau, RM52. Murah sangat la ni berbanding makan kat
Kanna Curry House. Tapi, kalau makan kat
Kantin Kak Sabariah, lagiiiiii murahhhh.. hahahahahaha.
Kalau gi kedai mamak suka tengok hand writing pekerja dia, mmg gulung2 tulisannya :D
ReplyDeletenasibaik ada lg lauk ayam tu kan
ReplyDeletepapadom tu menggoda sungguh aih
ReplyDeleteboleh tahan juga harga RM52 untuk makan tengah hari...itu harga zaman sekarang
ReplyDeleteAyam varuval yg glamer masa pkp... tp x pernah lg try buat
ReplyDeleteDia tulis jawi ke tu? Tapi tak boleh baca tulisan dia.
ReplyDeleteDapnye, SK... nasi daun pishaanggg...
Hahahaha...nak komen yang sama jugakðŸ¤
DeleteMak oiii....dia tulish Arab......hahaha...terliur tengok makanan tu semua...
ReplyDelete