Assalamualaikum WBT
SERONOKNYA laaaa.. cuti bersambung-sambung, dari cuti hari raya membawa ke cuti hari pekerja dan hari ini pula, cuti Hari Wesak. Kononnya, ada orang tu, pagi ni nak keluar sarapan sama-sama kat luar, tapi.. hampeh.. memasing malas nak bersiap. Terpaksalah bonda sediakan sarapan. Nasi semalam pun ada, jomlah kita menggoreng.
Nasi Goreng Ayam Goreng. Kelmarin ada goreng ayam, berbaki tiga ketul kecik, Sk campak dalam kuali sekali. Untuk bahan tumis, Sk guna pes cili kering dan bawang kisar serta tumbuk cili padi, nak pedas-pedas kan, minum pulak nescafe panas, phewwww.. lap peluh terus.
Yang ni pulak, Nasi Goreng untuk makan malam kelmarin masa cuti Hari Pekerja. Tengaharinya Sk panaskan belen-belen lauk
Masak-Masak 8 Raya tu, tambahkan Daging Kicap untuk Pak Inche, ada belen daging kicap tu la, Sk campakkan dalam nasi goreng ni, hehe. Untuk bahan tumis, Sk cuma tumbuk bawang putih dengan segenggam cili padi.
Sungguh versatile la nasi goreng ni, kan.. nak makan malam boleh, nak makan pagi pun bolehhhh.. campak jer apa-apa rencah walaupun telur sebiji, malas-malas pun jadikkk!
ada pula ulam terung siam tu laju je makan tak sedar sarapan pun makan bertambah
ReplyDeleteAlamak, Afzan tahu akak tambah2 😆
DeleteBetul sesangat! Senang dan mengenyangkan! Sedap nasi goreng.
ReplyDeleteNasi goreng sudahlah terpuji
DeleteSeluruh negara seluruh negeri
😂
Menu paling simple, campak campak je bahan..
ReplyDeleteSiapppp!
DeleteIni buat sahur pun sesuai ni!
ReplyDeletebersambung2 cuti..budak sek 2 hari jew..pastu cuti lagi 3 hari..panjang rasa cuti raya tahun ni ..hihii nasi goreng ni klu campak2 pun sedap jew ..llg buat pedas2 ..ngam
ReplyDeletemenggoda siap ada ulam terung lagi nasi goreng nya tu lahai
ReplyDeleteSedap betul makan nasi goreng.
ReplyDeleteBulan Syawal ni, baru sekali saya masak nasi goreng.
Sedap kan terung siam tu makan ngan nasi goreng...
ReplyDeletelauk belen2 mmg sedap buat perencah nasi goreng...
ReplyDelete