MESTI KLIK

Sahabat Seri Kandi

Pada-Mu Ku Bersujud

Pada-Mu Ku Bersujud

MESIN TEKAN CRUST TART

MESIN TEKAN CRUST TART
PEMBERITAHUAN : Sebarang pertanyaan hendaklah diajukan melalui panggilan, sms dan whatsapp sahaja. Saya tidak lagi akan menjawab pertanyaan melalui email. Sebarang soalan boleh dibuat melalui panggilan/sms : 0127844524 atau Whatsapp Sahaja : 0127799705. Terima kasih.

Labels

aaron aziz aboo acar ady putra aidilfitri ais krim apa cerita apam arab art street asam pedas asyura award ayam bali Bandung Batam BelangaSatu belasungkawa belimbing bengkel bihun biskut raya blogger bloglist blueberry BMI Boboiyot bola Bono boycott buah bubur burasak burger cake in jar cendawan cerita bersiri chocolate lava Cik Lang coconut shake coklat cookies cookies & ginger cream puff cucur cuti jumaat cutiecakemaker daging diabetes doa donut durian embun fear factor malaysia fettucinne filem GA goreng gulai kawah gunung kinabalu gyoza hari lahir hidayah ikan ikan bakar Ilham Iman itik jalan-jalan jeruk Johor jus kacang kad kaki kambing Kapten Zaharie karaoke kari kasut keju kek kek cawan keluarga kenangan kentang kepala kerang kerutub ketam kisah pelajarku kucing kuey teow kuih melayu kuih tradisi kurma laksa laksa janggus lala lawak legoland legoland water park lembu lemon lempeng lepat link best lobster lontong love u mr arrogant macaron makan makanan laut mangga MAS masakan barat maulid meatball medan mee melaka merdeka mesin MH17 minuman mistik monopod muffin Munduk murtabak muzium myChef Mykad nangka nasi nasi ayam nasi padang nenas ngeteh no label novel nukilan untuk teman nutella ombre oreo page Pak Chu Pak Itam panduan pasta pastri pau pavlova Pekanbaru Penang pencuci mulut pengantin penne petua pie pie maker pisang pizza pod Ponti premix promo pulut racun rahsia rainbow cake ramadan ramadhan raya red velvet rendang resepi adigun resepi ibu Riau rock roselle roti roti canai roti jala rumah terbalik sabah safee sali saja salam salam maulid sambal sardin sate sayur sejarah selfie semur seram SeriKandi Cintaku siput soto sotong spaghetti sup swans cream puff tagged tapai tart tauhu tayar tazkirah Teluk Kumbar telur tempahan tempoyak terbang tetel tinggi tmj tomato tortilla tudung tulang twisties ubi udang ulangtahun perkahwinan untuk dijual upin ipin villa nabila wang western wheels wordless wednesday yang popular Yaya zonan

Search Alam Sari

Loading...

Wednesday, January 2, 2013

LILIN, USIA DAN MIMPI

ASSALAMUALAIKUM...

HARI kedua dalam tahun 2013, maaf.. Seri Kandi ponteng semalam untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru dan update Resepi Red Jelly Pudding tu. Dugaan awal tahun, Seri Kandi dan Panglima Hitam (ER) jatuh sakit pada hari pertama 2013 dan diberi cuti sakit. Walaupun sedang cuti sakit bila dah ada di rumah tiada istilah cuti. Seri Kandi kuatkan semangat untuk selesaikan hal-hal rumahtangga sehingga pada satu ketika dah rasa terhuyung hayang penangan ubat barulah Seri Kandi merebahkan badan. Malam tadi sedang Seri Kandi lena tidur tiba-tiba Seri Kandi dikejutkan dengan dengusan nafas ER yang amat kuat. Terkejut gila Seri Kandi, dalam kepala ni teruslah fikir yang bukan-bukan. ER ni kalau sakitkan memang lekas putus harapan. Dia tahu tak beranak tu lagi sakit ;p Dahlah semalam sekejap-sekejap Seri Kandi terjaga.. sekejap-sekejap Seri Kandi terjaga. Yang akhir tu Seri Kandi tidur ketika jam hampir tiga pagi. Seri Kandi bukan apa, hari ini hari pertama persekolahan, jalanraya pasti sesak dan Seri Kandi tak mahulah anaknda lambat ke sekolah. Jadi, Seri Kandi pegang telefon kat tangan sambil tidur (sebab dah set alarm kat handphone). Sampai Seri Kandi mengigau-ngigau yang ER jadi Ady Putra dan Seri Kandi jadi Nora Danish, isk.. isk.. isk.. cemanalah diorang boleh masuk dalam mimpi Seri Kandi ni ya..

imej google
Tahun ini bertambahlah lagi usia Seri Kandi. Kalau panjang umur Seri Kandi akan sambut hari lahir yang ke 38 pada pertengahan bulan Mei 2013. ER akan berumur 43 tahun sehari menjelang hari buruh. Kelmarin, Yaya telahpun berusia 11 tahun 11 bulan dan 11 hari, lagi beberapa hari dia akan potong kek hari jadi, InsyaAllah. Apabila usia semakin bertambah, Seri Kandi mula terfikir satu rencana yang Seri Kandi baca lama dulu rasanya dah lebih dari sepuluh tahun sayangnya Seri Kandi lupa siapa yang menulisnya.. minta maaf). Biasanya benda-benda macam ini memang mudah melekat di kepala otak Seri Kandi. Ianya tentang usia. Katanya, usia kita ini ibarat sebatang lilin. Semakin lama ia semakin pendek. Maknanya semakin bertambah usia kita, maka semakin pendeklah hayat kita yang dipinjamkan oleh Allah Yang Maha Esa. Kalau Allah SWT pinjamkan usia Seri Kandi ni selama 40 tahun, ertinya Seri Kandi cuma ada dua tahun sahaja lagi untuk hidup di dunia ini. Siapa tahu kalau usia Seri Kandi cuma setakat ini, maka akan berakhirlah Alam Sari ini di sini... betul tak? Akhir kalam, Seri Kandi ingin mengucapkan terima kasih kepada kawan-kawan yang berkunjung ke sini. Jumpa lagi di lain kesempatan, Wassalam.

gambar hiasan - google image

11 comments:

  1. Semoga kesihatan SK dan ER telah pulih sepenuhnya...

    ReplyDelete
  2. Sakit di saat menjelang tahun baru. Dua-dua pulak tu. Sehati-sejiwa betul.

    Moga beransur sembuh Seri dan suami juga.

    ReplyDelete
  3. hehe,,bab mimpi yang tak tertahan tu..moga kedua2nya cepat baik...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum

    Salam Tahun Baru jua...

    ReplyDelete
  5. Salam Tahun Baru buat SeriKandi..

    Yg saya selalu dgr di radio IKIM, ada hadith yg mengatakan, kalau umur kita sudah mencapai 40 tahun, tetapi amalan buruk kita melebihi amalan baik kita, maka bersedia lah utk kita dihumban ke dalam neraka Nya.

    ReplyDelete
  6. Hi sari. Moga pada ketika ini sudah cukup pulih untuk meneruskan urusan seharian. Jaga diri ya kerana kita yang menjadi kekuatan dan tulangbelakang dlm rumah tangga serta keluarga. Sakit demam mereka kitalah jadi florence nightingle, tak gitu.

    ReplyDelete
  7. Ingatkan jumpa ady putra....haishhhhhh!!!! Mimpi rupanya!

    ReplyDelete
  8. Yang penting ialah bagaimana nak manfaatkan cahaya lilin itu....

    ReplyDelete
  9. Camne leh ada nora dnish tue.he hee hpphu nw yer wt kamu sklrga moga lbh sucess dth ini.

    ReplyDelete
  10. kuikuikui...

    comel je bunyi mimpi tu. hihihi~

    ReplyDelete
  11. happy new year & doakan yg terbaik untuk 2013 ni

    ReplyDelete

komen anda amat dihargai... terima kasih

DEMI MASA

MENGHITUNG HARI

Anda Sukakan Ini?