Assalamualaikum WBT
KALAU ikutkan rancangan asal, lepas balik dari KL masa birthday Cikwa tu, Sk dan Pak Inche nak bermalam di Melaka dan cuti Sk ahad tu pun dah lulus tapi sebab PI tak berapa sihat, kan, kami terus balik ke JB. Sk ingatkan nak batalkan cuti dan masuk kerja hari ahad tu tapi, malas pulak, jadi teruskan sajalah bercuti, hehehe. Bila dah duduk di rumah dan PI pun tak ceria macam selalu jadi marilah kita memasak untuk lunch.
Dalam freezer ada ikan merah tiga potong dari bahagian tengah badan sehingga ke ekor yang PI beli kat Pasar Tani. Sk cakap dengan PI, Sk nak masak kari. PI cadangkan tambah lauk Sotong Goreng Kunyit.
PI buat Sambal Belacan.
kari ikan mmg syahdu betul kalau makn dengan sambal belacan. makan dengan cencaluk pedas pun layan juga
ReplyDeleteIkan merah tu kegemaran Firdaus. Sotong kesukaan Encik Suami. Saya suka sambal belacan. Kenapalah SK tak minta mambang hantar sikit ke LD.
ReplyDeleteIkan merah baru beli di pasar semalam, belum masak. Tapi plan nya nak buat kari juga
ReplyDeleteSotong goreng kunyit pula baru masak malam tadi.
Macam sama pulak menu kita :D
Perghh sedap bekal gitu yaaa.. Moga PI cepat sihat yaa ..
ReplyDeletesedap kari simpan semalaman....ikan goreng panas makan dgn sambal belacan...mmg yummy..
ReplyDeleteSalut PI pandai buat sambal belacan. Suami saya disuruh buat sambal belacan, bisa kacau dunia rasanya 🤣
ReplyDeleteKari ikan ni kalau disimpan dia jadi lagi sedap. Elok juga tu boleh bawa bekal. Nak cubalah nanti makan kari dengan sambal belacan.
ReplyDelete